Toshiba isporučuje memorijski čip od 128 GB za mobilne uređaje

KOMPANIJA TOSHIBA AMERICA Electronic Components objavila je danas planove za isporuku NAND fleš memorijskog modula kapaciteta 128 GB, što je najveći dostupan kapacitet za pametne telefone, tablične računare i digitalne video kamere.

Brzina čitanja podatka iznosi 46 MB/s, a upisivanja podataka 21 MB/s.

Primerci novog fleš modula će u septembru biti dostupni proizvođačima mobilnih uređaja, dok će masovna proizvodnja početi u četvrtom tromesečju ove godine.

Modul sadrži 16 64-gigabitnih NAND čipova proizvedenih 32-nanometarskom litografskom tehnologijom, što je Toshibi omogućilo da ih upakuje zajedno sa kontrolerom u malo pakovanje dimenzija 1,67 x 2,18 x 0,12 cm. Pojedinačni čipovi su debeli samo 30 mikrometara.

Iz Toshibe su izjavili da je ta kompanija prva uspešno iskombinovala 16 64-gigabitnih NAND čipova koristeći napredne tehnologije stanjivanja i slaganja čipova. Ponuda fleš modula ove kompanije sada obuhvata modele kapaciteta od 2 GB do 128 GB.

„Potražnja za čipoviima visoke gustine koji podržavaju video visoke definicije i služe za skladištenje i dalje raste, posebno u oblasti memorija s kontrolerom, što umanjuje potrebne uslove za razvoj i olakšava integraciju u sisteme“, rekli su predstavnici Toshibe.

Novi kontroler memorijskog modula upravlja najznačajnijim funkcijama, uključujući upravljanje blokovima za upis podataka, ispravljanje grešaka i čuvanje upravljačkih programa, a istovremeno pojednostavljuje razvoj sistema, omogućavajući proizvođačima prenosivih uređaja da umanje troškove razvoja i brzinu potrebnu da se novi proizvod iznese na tržište.

|Search:Find More About Toshiba isporučuje memorijski čip od 128 GB za mobilne uređaje|

[ad#ad-post1]