Tošiba proslavlja dvadesetpetogodišnjicu prvog laptopa

22. jun, 2010. – Tošiba Evropa danas proslavlja dvadesetpetogodišnjicu puštanja u prodaju prvog laptopa Tošiba T1100. Kako bi proslavili ovu prekretnicu u istoriji računara, Tošiba će iskoristiti priliku da definiše budućnost prenosivih računara, tako što će najaviti tri nova proizvoda. Ovi proizvodi obuhvataju najlakši i najtanji laptop u Evropi, dijagonale 13 inča, koji poseduje mobilni Internet uređaj, baziran na Android operativnom sistemu i uređaj sa dva ekrana, na Windows platformi, koji će se pojaviti u ograničenoj seriji.

Snaga inovacija, sa 25 godina iskustva

Još od 1985. godine, kad je lansiran prvi Tošiba laptop – T1100, koji je pušten u prodaju, ova kompanija je ostala istinski pionir u razvoju tržišta prenosivih uređaja. “Od tada smo iznova dokazivali našu odlučnost da budemo lideri u oblasti tehnologije, minijaturizacije i upotrebljivosti. To nije samo upisano u DNK naše kompanije, već je jedini način napred koji može da se ide u ovoj oblasti” izjavio je Alan Tompson, predsednik kompanije Toshiba Europe GmbH. Već 25 godina, inženjeri zaposleni u Tošibi koriste svoju stručnost kako bi prvi izbacili na tržište prenosne računare, koji su osmišljeni tako da odgovaraju potrebama korisnika. Od 1985. Tošiba je prodala više od 90 miliona laptop uređaja . “Na putu smo da pređemo cifru od 100 miliona prodatih uređaja širom sveta ove godine” rekao je Alen Tompson.

Diversifikacija će se nastaviti

Ono što je započelo pre 25 godina sa jednom kategorijom uređaja se pretvorilo u razgranato tržište. “Verujemo da je diversifikacija ključni element u proširenju broja korsnika”, rekao je Alen Tompson. Tošiba doprinosi ovom trendu sa novim uređajima, koji su svi dizajnirani kako bi odgovorili veoma specifičnim potrebama korisnika: “Iako će laptopovi od 15 i više inča ostati primarni uređaji za stvaranje sadržaja, na tržištu se pojavljuje sve veća potreba za inovativnim računarima, manjih dimenzija, kao što su serija AC 100 ili Libretto W100 u ograničenoj seriji”, rekao je Tompson.

Kako bi bili sigurni da svi uređaji evoluiraju zajedno sa potrebama tržišta, Tošiba koristi otvorene standarde i u kontinuitetu ocenjuje nove tehnologije. Takođe, Tošiba aktivno sarađuje sa ostalim tehnološkim liderima kako bi izgradili “ekosistem” oko svojih proizvoda. Cilj je omogućiti potrošačima da uživaju u jedinstvenom korisničkom iskustvu.

Holistički pristup potrebama potrošača

Poslednjih 25 godina Tošiba je provela razvijajući ono što se zove “holistički pogled” na tržištu računarskih uređaja, kako za poslovne korisnike, tako i za potrošače. S obzirom da je sve više sadržaja dostupno u digitalnom formatu, ljudi se sve više navikavaju na multi screen svet – koristeći specifične uređaje za svaku situaciju.

U srcu tog sveta je laptop. Tošibin Multi Screen Vision je dizajniran kako bi korisnici mogli jednostavnije da dele sadržaje sa prijateljima, porodicom, kolegama i “cloud” – istovremeno sinhronizujući različite uređaje koje koriste u svakodnevnom životu. “Tošiba želi da iskoristi priliku i da povodom 25-og rođendana laptopa ponovo potvrdi svoju posvećenost: koristiti svoje tehnološko iskustvo i inovacije kako bi se stvorila Multi Screen Vizija stvarnosti i na taj način učinila značajnu promenu u digitalnim životima korisnika”, rekao je Alen Tompson.

|Search:Find More About Tošiba proslavlja dvadesetpetogodišnjicu prvog laptopa|

[ad#ad-post1]