Saradnja Srbije i Južne Koreje u oblasti IKT

SRBIJA I JUŽNA KOREJA POTPISALE su u Seulu sporazum o saradnji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, kojim se uspostavlja okvir buduće saradnje dve države u toj oblasti.

Sporazum su potpisali ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Srbije, Jasna Matić, i direktor Korejske komunikacione komisije, Se Jong Čoi, najvišeg državnog tela Republike Koreje zaduženog za telekomunikacije.

Saradnja se odnosi na regulativu u oblasti telekomunikacija, razvoj širokopojasnog pristupa Internetu, prelazak sa analognog na digitalno emitovanje radio i televizijskog programa, upravljanje radio-frekvencijskim spektrom i informacionu bezbednost.

Na osnovu potpisanog sporazuma, Srbija i Južna Koreja će unaprediti saradnju između poslovnog sektora, istraživačkih i obrazovanih institucija, kao i vladinih tela i agencija koja se bave telekomunikacijama i informacionim društvom.

Ministarka Jasna Matić je istakla da je nakon potpisanog sporazuma sa Evropskom unijom, ovo jedan od najvažnijih sporazuma koje je Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije do sada potpisalo.

Predsednikom Vlade Srbije Mirko Cvetković i ministarka Jasna Matić će posetiti kompaniju Samsung i razgovarati o mogućnostima ulaganja u Srbiju. (A.S.)

|Search:Find More About Saradnja Srbije i Južne Koreje u oblasti IKT|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro

mpcv