Vip i HTC okupili domaće Android programere

Beograd, 2. jul 2010. godine – Vip mobile je u saradnji sa HTC korporacijom organizovao jedinstveno okupljanje domaćih programera, učesnika prvog i drugog konkursa ,,Vip Android izazov’’, na kome su o razvoju ovog popularnog operativnog sistema za mobilne telefone govorili nacionalni i regionalni izvršni menadžeri ovih kompanija. Događaj je nazvan ,,Vip Android Developer’s Night powered by HTC’’.

Tokom panel diskusije čula su se dragocena iskustva i informacije o trendovima i budućem razvoju Android platforme i pametnih telefona baziranih na ovom operativnom sistemu. Ričard Frizinger, rukovodilac Sektora za aplikacije i uređaje, A1 Telekom Austrija, zaključio je da je jedan od ključnih razloga za popularnost pametnih telefona dostupnost brojnih aplikacija. ,,Aplikacije čine život lakšim i zabavnijim, a posebno su korisne ukoliko imaju lokalnu primenljivost. Zbog toga Telekom Austrija Grupa, inspirisana uspehom prvog ,,Vip Android izazova’’, na svim svojim tržištima pruža podršku razvoju aplikacija putem lokalnih konkursa za programere.’’

Karina Pereira, HTC-ov marketing menadžer za Jugoistočnu Evropu, izjavila je da prodaja pametnih telefona u Srbiji prati globalni trend ali da ima još prostora za dalji razvoj u ovom smislu. ,,Očekujemo značajan porast prodaje naših proizvoda, jer srpsko tržište mobilne telefonije još nije dostiglo nivo zrelosti drugih evropskih zemalja.’’

Na ovom Vip-HTC okupljanju, organizatori su podsetili programere da se proces registracije za konkurs ,,Vip Android izazov 2.0’’ završava 31. jula i da gotove aplikacije treba da pošalju do 1. septembra. Kroz razmenu ideja i znanja, svi učesnici su bili u prilici da unaprede svoje viđenje aplikacija i tako povećaju šansu da osvoje neku od vrednih nagrada iz fonda od 22.000 evra.

‘’U okviru konkursa ,,Vip Android izazov 2.0’’ želimo da podržimo najtalentovanije programere i ponudimo nove korisne i zabavne aplikacije svim Android korisnicima u Srbiji. Činjenica da smo u prvom konkursu dobili 64 aplikacije i da je više od 100 programera potvrdilo interesovanje za ovo okupljanje pokazuje da smo na pravom putu da izgradimo veoma snažnu i interaktivnu Android zajednicu u Srbiji.‘‘ izjavila je Petra Štangl, izvršni direktor za marketing u Vipu.

Tokom ovog događaja, HTC je predstavio najnoviji HTC Wildfire pametni telefon koji od danas može da se kupi samo u Vipovim centrima širom zemlje, sa početnom cenom od 1 dinara u tarifi Postpejd 1800 koja uključuje 1800MB besplatnog prenosa podataka i istu količinu minuta, SMS ili MMS poruka, kao i besplatne pozive u okviru Vip mreže.

HTC Wildfire

Tanak i stilizovan HTC Wildfire dolazi u tri boje, crvenoj, crnoj i beloj i po prvi put približava HTC Sense iskustvo najširem krugu korisnika. Aplikacija Friend Stream objedinjuje i prikazuje sadržaj sa socijalnih mreža kao što su Facebook, Twitter, i Flickr u jedinstveni organizovani tok najnovijih informacija. Telefon omogućava korisnicima, bez obzira gde se nalaze, da ostanu u toku sa postovima, komentarima, alarmima i fotografijama svojih prijatelja.

Dodatno, svaki kontakt koji se nalazi u adresaru telefona uključuje i niz poslednje komunikacije sa tom osobom, SMS poruke, imejlove i najnovije informacije sa socijalnih mreža. Funkcija HTC Caller ID prikazuje Facebook profil sliku i poslednji status osobe koja poziva, a uključuje se i podsetnik ukoliko se njen rođendan približava.

Zahvaljujući svom 3.2-inčnom kapacitivnom ekranu osetljivom na dodir, ovaj najnoviji HTC napredni telefon je odličan za pregled i postavljanje fotografija na Flickr, kao i za pretraživanje interneta. Telefon poseduje i kameru od 5 megapiksela sa auto fokusom, LED blicem, 3.5 mm audio priključkom i podržava micro SD kartice.

|Search:Find More About Vip i HTC okupili domaće Android programere|

[ad#ad-post1]