Facebook će prepoznavati lica sa fotografija

PROGRAMERI DRUŠTVENE MREŽE FACEBOOK počeli su da testiraju tehnologiju prepoznavanja lica na fotografijama koje objave korisnici najpopularnije društvene mreže. Na Facebooku korisnici dnevno postavljaju više od sto miliona fotografija, a nova tehnologija će pojednostaviti komunikaciju među članovima mreže.

Od korisnika koji dodaju fotografije na svoje profile sistem će zatražiti da pojedinačno označe i identifikuju svaku osobu na snimku, bez obzira da li ta osoba ima profil na Facebooku. Označavanje lica na fotografijama je brzo i jednostavno, osim albuma koji sadrže fotografije sa puno osoba.

U Facebooku pokušavaju da i taj problem reše tako što će primeniti tehnologiju za prepoznavanje lica, gde će osobe biti automatski prepoznate i označene. Sistem koristi sličnu detekciju lica kao i većina modernih digitalnih fotoaparata, tako da će biti dovoljno da korisnik samo odgovori na pitanje: Čije je ovo lice?

Testiranje tehnologije za prepoznavanje lica korisnika počelo je krajem prošle nedelje. Iz Facebooka su najavili da će nastaviti da uvode nove mogućnosti u oblasti fotografija.

|Search:Find More About Facebook će prepoznavati lica sa fotografija|

[ad#ad-post1]