I Sony snizio cene e-čitača

SUOČEN S POTEZIMA KONKURENCIJE i Sony je odlučio da snizi cene svojih čitača e-knjiga. Sniženje je usledilo pošto su Amazon i Barnes & Noble nedavno izveli isti takav potez sa svojim modelima Kindle i Nook, s tim što to Sony čini već drugi put ove godine.

Sony je snizio cenu svog najjeftinijeg modela Reader Pocket Edition sa 170 dolara na 150 pošto je prethodno u aprilu odlučio da je snizi za 30 dolara. Touch Edition Reader sada košta 170 dolara umesto 200, a vrhunski model 3G Daily Edition Sony Reader pojeftinio je sa 350 dolara na 300.

Kad se u aprilu pojavila Appleova tabla iPad koja može da služi i kao čitač e-knjiga, svi specijalizovani uređaji odjednom su dobili konkurenciju na koju nisu računali. Pošto najjeftiniji model iPada košta 500 dolara proizvođači specijalizovanih e-čitača morali su da spuste cene svojih uređaja kako bi mogli da se nadmeću s Appleovim multifunkcionalnim uređajem.

Barnes & Noble je prvi snizio cenu svog 3G modela Nook sa 260 dolara na 200 dok je jeftiniji Wi-Fi model pao na svega 150 dolara. Amazon je odmah odgovorio istom merom i istog dana snizio cenu standardnog Kindlea sa 260 na 190 dolara. Ovih dana je snizio i cenu modela DX (čiji je ekran iste veličine kao i ekran iPada) sa 490 dolara na 380. Manje poznati čitač Kobo koji prodaje Borders i dalje košta 150 dolara ali kupci uz njega kao poklon dobijaju vaučer od 20 dolara, dok će manji model Libre, koji će se pojaviti krajem jula, koštati 120 dolara.

|Search:Find More About I Sony snizio cene e-čitača|

[ad#ad-post1]