Misteriozni Adamo iz Della

Pojačavaju se nagađanja oko Dellovog novog modela prenosivog računara nazvanog Adamo, za koji mnogi poznavaoci tržišta smatraju da će biti ultraprenosivi računar koji bi mogao svojom konkurentnom cenom da predstavlja dobar odgovor na Appleov ultratanki računar Macbook Air.

Iako je Dell na web lokaciji www.adamobydell.com već praktično pokrenuo reklamnu kampanju svog novog proizvoda, na lokaciji se ne mogu naći druge informacije, osim najave skore promocije prenosivog računara Adamo.

Uzimajući u obzir dosadašnju Dellovu konvenciju dodeljivanja imena svojim proizvodima, ultraprenosiv računar po imenu Adamo Thirteen trebalo bi da ima 13-inčni ekran. Kompanija Dell već ima u ponudi model Mini 9, koji ima 9-inčni ekran, i Inspiron Mini 12 sa 12-inčnim ekranom.

Izvanredan dizajn i lojalni korisnici su osnova koja dozvoljava Appleu da održava visoke cene svojih proizvoda, ali Dell bi mogao sa svojim ultraprenosivim računarom da bude dostupniji većem broju kupaca, smatra analitičar Čarls King iz kompanije Pund-IT.

Dellovi projektanti su napravili jedan dopadljiv prenosivi računar koji će nositi oznaku kompanije koja ima tradiciju i dobru reputaciju na tržištu, kaže King. Korisnici ultraprenosivih računara često su u centru pažnje i očekuju od svoje okoline komentare u vezi svojih računara, tako da su za njih veličina i izgled računara jedan od bitnih faktora pri izboru prenosivog rаčunara.

Iako Apple i dalje održava veliku prednost u odnosu na svoje konkurente kada je u pitanju dizajn prenosivih računara, Dell čini sve da im se približi u tom pogledu, i u avgustu je prikazao svoju redizajniranu seriju prenosivih računara Latitude. Novi Latitude izgleda impresivno sa svojim novim dizajnom i formom, što dokazje da je kompanija Delle ozbiljno rešila da se pozabavi novim izgledom svojih prenosivih računara, tvrdi King.

Međutim, ime novog modela Adamo i dalje deluje pomalo misteriozno. Adamo u prevodu znači “onaj koji traži ljubav ili zadovoljstvo”, zbog čega mnogi tvrde da u Dellu žele da kupce svog novog proizvoda upravo asociraju na pojmove “ljubav” i “zadovoljstvo”.

O ultraprenosivom računaru Adamo, čelnici kompanije Delle mogli bi zvanično da počnu da govore već kroz nekoliko nedelja na međunarodnoj izložbi potrošačke elektronike CES, koja će se održati u Las Vegasu od 8. do 11. januara 2009. godine.

|Search:Find More About Misteriozni Adamo iz Della|

[ad#ad-post1]