Nagrada ICM-u prvi proizvođač robotskih linija

Beograd, 24. 12. 2008. – Juče su na svečanoj sednici Privredne komore Srbije uručene tradicionalne godišnje nagrade. Među ovogodišnjim dobitnicima nagrade za doprinos razvoju i unapređenju privrede Republike Srbije je novosadska kompanija ICM Electronics. Draganu Mićiću, direktoru ICM Electronics-a, lideru na području automatizacije i robotizacije proizvodnih procesa, nagradu je uručio Miloš Bugarin, predsednik Privredne komore Srbije.

Komisija za dodelu priznanja Privredne komore Srbije tradicionalno dodeljuje nagradu za rezulate u proizvodnji i drugim oblastima privređivanja, kao i za doprinos razvoju i unapređenju privrede Republike Srbije, koje su privredna društva i pojedinci dobrim radom i rezultatima postigli u 2008. godini.

Kompanija ICM Electronics je domaći lider u oblasti automatizacije proizvodno-tehnoloških procesa od svog osnivanja, a od 2006. godine, kada je proširila polje delovanja i u svoju ponudu uvrstila i robotizaciju proizvodnje, postala je prva kompanija u Srbiji koja je ponudila tržištu i ovu mogućnost. Inače, ICM Electronics je sredinom decembra ove godine privela kraju radove na prvoj srpskoj fabrici za proizvodnju i montiranje robotskih linija u Platičevu, što predstavlja rezultat dugogodišnjeg razvoja ove kompanije, koja sarađuje sa najpoznatijim svetskim proizvođačima u oblasti industrijske elektronike i robotike.

Među dvadeset firmi koje su dobitnici nagrade Komore Srbije, pored ICM Electronics-a, našli su se „Telekom Srbija“, „Goša, fabrika šinskih vozila“ iz Smederevske Palanke, „Vino Župa“ iz Aleksandrovca, Mlekara Subotica, Forma Ideale iz Kragujevca, Spektar iz Gornjeg Milanovca, Valjaonica bakra Sevojno, Konsing Group iz Beograda, Novi drvni kombinat iz Sremske Mitrovice, Ingrap Omni iz Valjeva, Jugoimport SDPR, Metanolsko sirćetni kompleks iz Kikinde, Farmakom Šabac, Fabrika akumulatora Sombor, Lahor Šara iz Brezovice, Srednji Banat iz Zrenjanina, Magistrala iz Beograda, Pobeda iz Predejane, Nova Peščara iz Deliblata i Miliščić iz Niša. Dodeljeno je 19 nagrada pojedincima u vidu plakete sa diplomom i novčane nagrade, i jubilarna nagrada Privredne komore Srbije koja se dodeljuje povodom značajnih jubileja i uručuje se na dan proslave jubileja u 2008. godini.

|Search:Find More About Nagrada ICM-u prvi proizvođač robotskih linija|

[ad#ad-post1]