Spajanje Blue Softa i DataLaba

Potpisivanjem ugovora između kompanija BlueSoft i Datalab, vodeća regionalna kompanija za razvoj poslovno-informacionih sistema na teritoriji jugoistočne Evrope – Datalab je u procesu spajanja poslovnih aktivnosti sa srpskom softverskom kompanijom BlueSoft otkupila autorska prava i izvorni kôd ERP rešenja za mala preduzeća.

Dalji razvoj tog rešenja će se nastaviti u okviru PANTHEON L-porodice softverskih rešenja, koje će se bitno doprinuti ekspertizom gospodina Vitoševića, osnivača BlueSofta, koji će preuzeti mesto savetnika za mikro tržište u Datalab-u, prenošenjem dela razvoja Datalab-a za taj tržišni segment.

BlueSoft i njegovi distributeri preuzimaju podršku i izradu vertikala, te će daljim investiranjem u HelpDesk i Call Centar uspostaviti jak regionalni centar, koji će biti podrška korisnicima u Srbiji, Crnoj gori i Bosni.

Postojećim korisnicima rešenja BlueSoft obe kompanije pripremaju posebno povoljne uslove prelaska na PANTHEON i mogućnosti finansiranja daljeg usavršavanja njihovih informacionih sistema.

Ovim spajanjem, Datalab i BlueSoft nastavljaju zajednički rad na unapređenju primene poslovne informatike u malim i srednjim preduzećima, kroz smanjenje troškova razvoja i poboljšanje kvaliteta usluga krajnjim korisnicima kroz jedinstveni informacioni sistem Pantheon ERP u koji će se »uliti« najbolja iskustva iz obe ove kompanije. U tom cilju obe kompanije su osnovale i Institut za razvoj informatike u malim i srednjim preduzećima.

Znanje, iskustvo, kreativnost i tehnologija su se spojile u zajedničkoj viziji koja je usmerena ka najboljim interesima korisnika što će doprineti regionalnom informatičkom razvoju malih i srednjih preduzeće kroz unificiranje i pojednostavljenje poslovanja ovih preduzeća.

»Ovim spajanjem poslovnih aktivnosti možemo prenositi dobru praksu na širu teritoriju. Postavili smo jako ambiciozan cilj jer nama je svima jasno, da ako uspemo informatizovati sprsku mikro privredu onda imamo kredibilna rešenja i za sve ostale zemlje. Poslednjih 20 godina u BlueSoftu živimo od domaćeg tržišta potvrdjujući naše znanje i veštinu. Saradnjom sa Datalab-om napokon možemo ovo znanje iskoristiti na širem tržištu.« rekao je g. Vitošević i dodao »Pogotovo me raduje, što smo postojećim korisnicima mogli izboriti jako povoljne uslove prelaska na najmoderniji softver koji postoji u regionu ćime ćemo još povećati njihovo zadovoljstvo«.

Gospodin Mertelj, izvršni direktor Datalab d.d. je tom prilikom izjavio: »Sa BlueSoftom razgovaramo od 2003. godine i istog smo razmišljanja oko budučnosti IT-ja. Jako me raduje, što možemo danas započeti saradnju na daleko višem nivou. Spajanjem poslovnih aktivnosti sa BlueSoftom, odnosno otkupom autorskih prava i formiranjem Insituta, završavamo 2001. godine započet inicialni deo ulaganja u visini od 2.5 miliona € u srpsko tržište. U sledeće tri godine ćemo u Srbiju investirati još dodatnih 2.5 miliona € i kreirati najmanje 100 visoko stručnih radnih mesta. Očekujemo, da će se naša porodica od 20,000 korisnika uskoro povećati za najmanje 11,000 dosadašnjih korisnika softvera BlueSoft.«

Korisnici na ovaj način dobijaju najbolje iz oba sveta: PANTHEON kao standardnu programsku opremu sa mnogobrojnim korisnicima, koja omogućava proveren rad opštih funkcija (npr. računovodstvo, plate, materijalno poslovanje…) i dodatke razvijene po specifikacijama korisnika, kao prilagodljivost i upotrebljivost po meri rešenja pisanih za korisnika.

|Search:Find More About Spajanje Blue Softa i DataLaba|

[ad#ad-post1]

tnews