Microsoft će na CES-u možda objaviti probnu verziju Windowsa 7

Posetioci sajma potrošačke elektronike Consumer Eletronics Show (CES) koji se od 8. do 11. januara 2009. godine održava u Las Vegasu će možda biti prvi koji će imati priliku da se upoznaju sa probnom verzijom novog Microsoftovog operativnog sistema Windows 7.

Predstavnici Microsofta su na konferenciji Professional Developers Conference (PDC) koja je u oktobru održana u Los Anđelesu najavili da će se prva probna verzija Windows 7 pojaviti početkom 2009. godine. Iako nakon te najave nije bilo zvaničnih informacija o pojavljivanju probne verzije Windowsa 7, sve je više znakova koji ukazuju na to da će se ona pojaviti upravo na sajmu CES.

Više Microsoftovih zvaničnika je u službenim porukama e-pošte ili u zvaničnim kompanijskim Web dnevnicima navelo da će kompanija na CES-u „imati više značajnih najava, uključujući Windows7“. Na Web lokaciji Microsoftove programerske mreže Microsoft Developers Network Conferences (MDCs), na kojoj se objavljuje raspored održavanja konferencija, saopšteno je da učesnici tih skupova zakazanih za sredinu januara mogu očekivati da će dobiti DVD disk sa probnom verzijom Windowsa 7. Na kraju, u Web dnevniku „All about Microsoft“ (http://blogs.zdnet.com/microsoft/?p=1775) navodi se da će ispitivači probne verzije dobiti svoje verzije novog operativnog sistema u narednih nekoliko dana.

Nekoliko konferencija namenjenih članovima mreže MDC održano je u decembru, ali njihovi učesnici (iako su to potajno očekivali) nisu dobili svoje kopije probne verzije Windowsa 7. Naredne konferencije zakazane su za 13. januar, a održaće se u Čikagu i Mineapolisu.

Prema nekim ranijim najavama iz Microsofta, Windows 7 će se pojaviti početkom 2010. godine, mada neki analitičari smatraju da će se novi operativni sistem možda pojaviti i krajem 2009. godine, pre svega zbog relativno slabog prijema Windows Viste. Potvrdu takvim stavovima daju i saopštenja nekih kompanija u kojime se navodi da neće sa Windowsa XP preći na Windows Vistu, već će sačekati pojavljivanje Windowsa 7.

|Search:Find More About Microsoft će na CES-u možda objaviti probnu verziju Windowsa 7|

[ad#ad-post1]