Nokia produžila rok za takmičenje programera iz Srbije

KOMPANIJA NOKIA JE PRODUŽILA ROK za prijavljivanje aplikacija na takmičenje „Call4Mobile Applications“ za još tri meseca i omogućila da u takmičenju učestvuju i pojedinci a ne samo kompanije kao što je bilo do sada. Da bi se to ostvarilo, smanjeni su troškovi investicija i obezbeđena je međuplatformska podrška za telefone sa operativnim sistemima Symbian i Maemo, zahvaljujući programu QT SDK 1.0.

U skladu s novim sloganom programera sa Foruma Nokie „Dizajniraj, programiraj i isporuči“ (Design, Develop and Distribute), uvedeno je nekoliko različitih noviteta kako bi se unapredio celokupni ekosistem i istakla pozicija ove usluge kao najboljeg mesta za distribuciju aplikacija.

Reč je o pet veoma važnih noviteta koji će biti od koristi za programere aplikacija za telefone:
• Dostupnost Nokia QT SDK 1.0
• Pojedinci se sada mogu registrovati kao objavljivači na servisu Ovi Store (Ovi Publishers)
• Dostupnost beta verzije programa Nokia signing Symbian apps
• Dostupnost programa Nokia Smart Installer for Symbian
• Otvorenost servisa Ovi Store za Qt aplikacije

„Imajući u vidu otvaranje novih mogućnosti kroz ova važna unapređenja, odlučili smo da produžimo rok koji je prethodno postavljen za takmičenje u Srbiji i Bugarskoj, kako bi što veći broj ljudi dobio šansu da učestvuje u takmičenju i osvoji nagrade. Do sada smo u obe zemlje primili interesantne aplikacije kao što su CyrPhonetic, Caller Screen i Mobile Cipher. Hteli bismo da dobijemo i projekte ili razvijene korisne aplikacije poput nedeljnog bioskopskog programa ili voznog reda železnice ili autobusa. I korisnici su veoma zainteresovani za te aplikacije, sudeći po istraživanju koje je kompanija Nokia organizovala u Srbiji početkom maja. Još jedna novina, vezana za servis Ovi Store jeste mogućnost da se postave aplikacije na ćirilici. Sve ove izmene doprinele su našoj odluci da pomerimo krajnji rok za prijavu aplikacija.“, izjavio je Rosen Petkov, regionalni menadžer kompanije Nokia za Balkan.

Takmičenje Nokia Call4Mobile Applications je namenjeno programerima za Maemo, S60, Web Runtime i Toolkit Applications Qt. Biće odabrane aplikacije u kategoriji Maemo5 i Symbian, gde će se prihvatati koncepti i ideje. Najbolji mladi programer do 25 godina i najbolja međuplatformska aplikacija dobiće specijalne nagrade.

Žiri iz Srbije će izabrati pobednike. Glavna nagrada iznosi 3.000 evra i uplatu godišnje članarine za Forum Nokia, kao i telefon Nokia N97 ili Nokia N900, zatim po 1000 evra za najbolje u pojedinačnim kategorijama, kao i specijalne nagrade za najboljeg mladog programera i najbolju međuplatformsku aplikaciju.
http://serbia.nokiaappforum.com/
Više o ovom takmičenju možete videti ovde

|Search:Find More About Nokia produžila rok za takmičenje programera iz Srbije|

[ad#ad-post1]

tnews