Elektronske sednice Vlade Srbije od maja 2009. godine

Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo i ComTrade grupa potpisali su ugovor u vrednosti od 27,3 miliona dinara o uvođenju informacionog sistema u Vladi Srbije .

Projekat će trajati do maja iduće godine i podrazumeva uvođenje elektronskih sednica Vlade, odnosno bezpapirnih sednica i potpunu automatizaciju, odnosno prelazak na elektronske procedure u Generalnom sekretarijatu Vlade Srbije.

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić istakla je da ugovor označava početak uvođenja elektronske uprave u Vladu Srbije i da će svi materijali ministrima na sednicama biti dostupni u elektronskom obliku na prenosivim računarima.

Od 29. decembra počinje i projekat uvođenja informacionog društva u Srbiji na nivou lokalnih zajednica. Opštinama i gradovima u Srbiji biće poslati upitnici kako bi se procenilo stanje u toj oblasti i napravio akcioni plan za razvoj elektronske vlade u lokalnim samoupravama.

Ministarka Jasna Matić naglasila je da se uvođenjem informacionih tehnologija i elektronske uprave smanjuju troškovi i podiže efikasnost sistema, a istovremeno značajno smanjuje mogućnost za korupciju.

Na tenderu za realizaciju ovog projekta pobedio je konzorcijum preduzeća Spinnaker New Technologies (član ComTrade grupe) i Telekom Srbija.

|Search:Find More About Elektronske sednice Vlade Srbije od maja 2009. godine|

[ad#ad-post1]

tnews