Apple predstavio Magic Trackpad

KOMPANIJA APPLE PREDSTAVILA je početkom ove nedelje svoj dugoočekivani uređaj Magic Trackpad, namenjen stonim računarima Macintosh.

Radi se o uređaju za unošenje teksta ili podataka (poput pokazivačke pločice kod prenosivih računara), koji podržava višetaktilni rad, a sa računarom komunicira pomoću Bluetooth veze. Na taj način i korisnici stonih računara dobijaju mogućnost da upravljaju svojim računarima bez upotrebe miša, izdavanjem komandi prstima.

Magic Trackpad omogućava upotrebu svih naprednih funkcija koje su dostupne na prenosivim računarima ili ekranima osetljivim na dodir – listanje sadržaja, rotiranje, zumiranje i druge funkcije zadaju se sa samo dva prsta, a omogućene su i operacije sa tri ili četiri prsta, kao što je kretanje napred/nazad kroz različite Web stranice.

Magic Trackpad je izrađen od istog materijala kao i pokazivačka pločica na računarima MacBook Pro, samo što je znatno većih dimenzija – 18,8 x 13,7 centimetara. Površina mu je skoro za 80 posto veća od površine pokazivačke pločice kod računara MacBook Pro.

Uređaj napajaju dve AA baterije, a da bi se koristio potreban je Macintosh sa Bluetooth vezom i operativnim sistemom Mac OS X 10.6.4 ili novijim.

Magic Trackpad se prodaje po ceni od 69 dolara. (M.B.)

|Search:Find More About Apple predstavio Magic Trackpad|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro

mpcv