Preko dve stotine predloga za Vip Android izazov 2.0

KONKURS VIP ANDROID IZAZOV 2.0 je ušao u drugu fazu, u kojoj se od programera koji su registrovali svoje ideje očekuje da zaključno sa 1. septembrom razviju i pošalju gotove aplikacije Vipu i Android marketu.

Drugi konkurs koji je Vip mobile organizovao za najbolje lokalne aplikacije naišao je na izuzetno interesovanje o čemu svedoči 1204 prijavljenih domaćih programera, sa 233 ideje za aplikacije ili poboljšanja.

,,Sa zadovoljstvom konstatujemo da se za novi konkurs prijavilo skoro dvostruko više učesnika nego na prethodnom, što potvrđuje da su programeri prepoznali Android izazov kao odličnu promociju svoga rada. To svakako najavljuje i da će naši korisnici uskoro uživati u brojnim novim lokalno primenljivim aplikacijama,’’ izjavila je Petra Štangl, izvršni direktor za marketing u Vipu.

Najboljih 12 aplikacija odabranih od strane stručnog žirija, početkom oktobra biće nagrađene iz ukupnog fonda od 22.000 evra.

Programeri su svoje aplikacije za Vip Android izazov 2.0 prijavili u okviru sledećih kategorija: Najbolje unapređena aplikacija sa prethodnog konkursa, Informacije, Zabava i Mobilne aplikacije komercijalnih servisa. Svaka od četiri kategorije nosi po tri nagrade: dve novčane (od 2.000 i od 500 evra), kao i telefon HTC Desire, jedan od najboljih Android uređaj na našem tržištu.

Ove godine uvedene su i dve nove nagrade. Programeri, učesnici oba konkursa, i svi Vipovi korisnici Android telefona imaće mogućnost da po završetku Vip Android izazova 2.0 glasaju za svoju omiljenu aplikaciju. Glasovi programera će pobedničkoj aplikaciji doneti 2.000 evra, dok će autor najbolje aplikacije po izboru korisnika dobiti 8.000 evra. Glasanje korisnika će biti omogućeno putem specijalne aplikacije u okviru Android Vip Menija. Nagrade programera i korisnika će biti objavljene krajem oktobra.

Po završetku konkursa sve registrovane aplikacije mogu da se besplatno preuzimaju sa Android marketa koji trenutno sadrži više od 100.000 korisnih aplikacija, uključujući i 64 iz Srbije, sa prethodnog konkursa.

Više informacija o konkursu Vip Android izazov možete pronaći ovde. Sva pitanja o konkursu možete poslati elektronskom poštom. (A.S.)

|Search:Find More About Preko dve stotine predloga za Vip Android izazov 2.0|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro

mpcv