Povučena antimonopolska tužba protiv kompanije Cisco

KOMPANIJA MULTIVEN SAOPŠTILA je početkom ove nedelje da je povukla tužbu koju je 2008. godine podnela protiv kompanije Cisco Systems, navodeći da ta kompanija primorava svoje korisnike da plate za uslugu SMARTnet kako bi dobijali softverske zakrpe ili osvežene verzije softvera.

Multiven se složio da povuče tužbu protiv kompanije Cisco, dok je sa druge strane, Cisco povukao protivtužbu protiv te kompanije, kao i kompanije Pingsta i njenog osnivača, Pitera Alfred-Adekeja.

Uslovi postignutog dogovora nisu objavljeni, ali će, sudeći prema izveštaju od 29. jula, obe strane platiti svoje pravne troškove.

Kompanija Multiven se bavi pružanjem tehničke podrške i održavanjem mreža raznih proizvođača, kao i pružanjem konsultantskih usluga. Ta kompanija je tužila Cisco u decembru 2008. godine, tvrdeći da ovaj proizvođač mrežne opreme nije proizvodio potrebna softverska osveženja za svoje proizvode. Umesto toga, Cisco je ta osveženja nudio samo korisnicima usluge SMARTnet, što je onemogućilo druge kompanije da servisiraju Ciscovu opremu, navodi se u tužbi kompanije Multiven koja je podneta u Okružnom sudu Kalifornije, u San Hozeu.

Kao odgovor na tužbu kompanije Multiven, predstavnici Cisca su u decembru 2008. godine izjavili da korisnici nisu bili u obavezi da plate za njihove usluge, kao i da hiljade partnerskih kompanija nudi slične programe servisiranja Ciscove opreme, uključujući i popravke softverskih propusta. (M.S.)

|Search:Find More About Povučena antimonopolska tužba protiv kompanije Cisco|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro

mpcv