Sophos predstavio alat za šifrovanje namenjen Macintoshima

KOMPANIJA SOPHOS JE POČETKOM ove nedelje predstavila novu verziju poslovne aplikacije za šifrovanje, SafeGuard Disk, koja je namennjena Appleovim računarima Macintosh.

Jednostavno nazvana SafeGuard Disk Encryption for Mac, Sophosova aplikacija je namenjena poslovnim korisnicima i IT odeljenjima koja sve više koriste Appleove računare. Aplikacija SafeGuard koristi AES 256-bitno šifrovanje kako bi šifrovala diskove na Macintoshima, uključujući i disk sa koga se pokreće sistem (boot disk) i sve nezavisne diskove i particije sa podacima. Proces šifrovanja i dešifrovanja je transparentno prikazan korisniku, a SafeGuard aplikacija omogućava i višekorisničku autentifikaciju prilikom pokretanja sistema (multi-user power-on authentication, POA) što znači da zahteva unošenje odgovarajuće lozinke kako bi korisnik uopšte pokrenuo sistem.

Administratori računarskih sistema mogu daljinski upravljati šifrovanim Macovima i pregledati detaljne zapise korisničke interakcije sa sistemom i neuspele pokušaje prijavljivanja na sistem. Postoji mogućnost pravljenja alata za oporavak sistema koji se može sačuvati na USB diskovima ili optičkim diskovima, a mogu se i obnoviti zaboravljene lozinke korisnika.

Kada je u pitanju cena proizvoda, Sophos je zamolio poslovne korisnike da direktno kontaktiraju neku od regionalnih kancelarija. Korisnici Sophosovih programa Endpoint Security i Data Protection, namenjenih zaštiti poslovnih računarskih sistema od zaraze i kompromitovanja podataka, mogu koristiti SafeGuard Disk Encryption for Mac bez dodatne novčane naknade. (I.S.)

|Search:Find More About Sophos predstavio alat za šifrovanje namenjen Macintoshima|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro