Apple želi da kupi kineskog proizvođača igara

PREMA NAVODIMA VISOKOG RUKOVODIOCA kineske kompanije Handseeing Information Technology, koja se bavi razvojem igara, kompanija Apple vodi pregovore o kupovini ovog proizvođača.

Tian Bo, zamenik generalnog direktora Handseeinga, u petak je potvrdio da je razgovora sa Appleom bilo, ali nije želeo da iznese detalje. „Razgovarali smo sa Appleom. To je sigurno.“, rekao je. „Ako bude bilo kakvih drugih vesti, objavićemo ih.“

Kompanija Handseeing Information Technology osnovana je 2005. godine sa sedištem u Čengduu i Sužou. Osnova delatnost kompanije je razvoj aplikacija za Internet sa fokusom na igranje preko mreže.

Kupovinom ove kompanije, Apple će dodatno osnažiti svoje prisustvo na kineskom tržištu. Prošlog meseca, Apple je otvorio novi maloprodajni objekat u Šangaju, drugi po redu u Kini. Istovremeno, pametni telefon iPhone sa podrškom za Wi-Fi će zvanično početi da se prodaje u Kini krajem ovog meseca i to u saradnji sa tamošnjim operaterom mobilne telefonije, kompanijom China Unicom. (I.S.)

|Search:Find More About Apple želi da kupi kineskog proizvođača igara|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro

mpcv