Spansion zahteva zabranu uvoza Samsungovih memorija u SAD

AMERIČKI PROIZVOĐAČ MEMORIJA SPANSION, podneo je krajem prošle nedelje tri prijave protiv svog najvećeg konkurenta, kompanije Samsung, zbog navodnog kršenja patenata vezanih za fleš memoriju koja se najčešće ugrađuje u uređaje kao što su tablični računari i pametni telefoni.

Kompanija Spansion je prijave podnela Američkoj komisiji za međunarodnu trgovinu (U.S. International Trade Commission, ITC) i u njima navela da se radi o kršenju četiri patenta. Spansion traži zabranu uvoza u SAD uređaja kao što su MP3 plejeri, pametni telefoni i tablični računari koji u sebi imaju ugrađenu spornu Samsungovu fleš memoriju. Spansion nije naveo koji su proizvodi konkretno u pitanju, ali je poznato da Appleov računar iPad i pametni telefon iPhone 4 koriste Samsungovu fleš memoriju.

Spansion je podneo tužbe protiv Samsunga i pred okružnim sudovima Virdžinije i Kalifornije, zahtevajući nadoknadu pretrpljene materijalne štete. Sporni patenti se uglavnom tiču proizvodnje i načina funkcionisanja fleš memorije. (I.S.)

|Search:Find More About Spansion zahteva zabranu uvoza Samsungovih memorija u SAD|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro