Japan naredio Appleu da objavi informacije o pregrevanju iPoda Nano

PRE NEŠTO VIŠE OD DVE GODINE, JAPANSKE državne institucije su započele istragu zbog pregrevanja izvesnog broja Appleovih plejera iPod Nano prve generacije. Istraga je pokrenuta zbog toga što su se neki primerci tih popularnih prenosivih multimedijalnih plejera navodno čak i zapalili.

Najnoviji razvoj događaja doveo je do toga da je prošle nedelje japansko Ministarstvo trgovine naredilo Appleu da obavesti potrošače kako da poprave svoje neispravne uređaje. Ministarstvo je obavezalo Apple da na svojoj zvaničnoj Internet lokaciji objavi uputstvo za korisnike plejera, koje treba da im pomogne da dođu do druge baterije. Kompanija je ranije označila baterije kao krivca za pregrevanje i saopštila da su sve sporne baterije nabavljene od istog dobavljača.

Kompanija Apple je na svojim stranicama za podršku korisnicima već objavila dokument pod nazivom „Retki slučajevi pregrevanja baterija kod plejera iPod Nano prve generacije“, u kome preporučuje korisnicima da je kontaktiraju i besplatno zamene baterije. (I.S.)

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro

mpcv