Thecus predstavio 10-gigabitni mrežni adapter

S OBZIROM NA SVE VEĆI MREŽNI PROTOK podataka i konstantni rast veličine datoteka koje se prebacuju s jednog računara na drugi, kompanija Thecus Technology je predstavila 10-gigabitni PCIe mrežni adapter C10GT. Novu mrežnu karticu odlikuju impresivne brzine prenosa podataka, mogućnost povezivanja dva mrežna kabla i jednostavno instaliranje.

Kartica je izrađena u skladu s predstojećim 10-gigabitnim Ethernet standardom a zasnovana je na mrežnom procesoru više klase, Tehuti Luxor TN3020-D i omogućava brzi pristup serverima i mrežnim skladištima podataka, a za rad zahteva relativno malo energije. Druga značajna osobina ovog mrežnog adaptera je to što omogućava povezivanja dva mrežna kabla jer ima dva priključka. Jedan je CX4, a drugi SFP+, što korisniku omogućava da izabere bakarni ili optički kabl.

Sa softverske strane gledano, C10GT se vrlo lako integriše u skoro svako mrežno okruženje. Podržava VLAN standarde IEEE 802.3ae, IEEE 802.3ak, i IEEE 802.1q i veliki broj operativnih sistema, kao što su Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows XP, Windows Vista i Linux. Kompatibilna je i sa Windowsovim interfejsom za upravljanje sistemima (Windows Management Interface, WMI), što administratorima sistema olakšava upravljanje lokalnim i udaljenim računarima.

Novi mrežni adapter može su priključiti na utičnice PCIe x4 i PCIe x8, a njime se mogu nadograditi Thecusova mrežna skladišta podataka N7700PRO, N7700+, N8800PRO i N8800+. (I.S.)

|Search:Find More About Thecus predstavio 10-gigabitni mrežni adapter|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro