Microsoftova prilagodiva tastatura s ekranom iza tastera

MICROSOFTOVA PRILAGODIVA TASTATURA podseća na dizajn čuvene (i nečuveno skupe) tastature Optimus Maksimus studija Art Lebedev, koja na svakom tasteru ima mali OLED ekran. Međutim, za razliku od Optimusa, Microsoftov dizajn koristi tastere s providnim kapicama koji su postavljeni preko jednog LCD ekrana, tako da se postiže isti efekat: tastatura može da prikaže bilo koji slovni raspored, a pride iznad gornjeg reda tastera ima i ekranski deo osetljiv na dodir.

Microsoftov pristup obećava prihvatljiviju cenu i možda je čak i fleksibilniji od Lebedevljevog dizajna upravo zbog ekranske trake izložene dodirima u gonjem delu. Nije jasno da li je ceo ekran osetljiv na dodir (što bi moglo objasniti kako radi deo iznad kojeg je tastatura).

Desetominutni demo video pokazuje kako tastatura radi i kako se tasteri prilagođavaju kontekstu korišćenog programa i menjaju kad se pritisnu modifikatorski tasteri. Pokazane su i korisne kontrole u gornjem delu koje ne služe samo kao proširenje glavnog ekrana, što dobro ilustruje primer s PowerPoint prezentacijom čiji su slajdovi prikazani upravo u tom delu.

|Search:Find More About Microsoftova prilagodiva tastatura s ekranom iza tastera|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro

mpcv