Podignuta optužnica za SMS prevare

KOMPANIJA HEWLETT-PACKARD PREDSTAVILA je sredinom ove nedelje svoj dosada najbrži Internet računar, ali i novi 3D prenosivi računar, koji kombinuje vrhunske tehnologije kako bi povećao performanse.

Radi se o modelu Envy 17 3D koji je opremljen 3D ekranom od 43,9 cm (17,3 inča), i zvučnicima sa pojačivačom, što sve zajedno omogućava vrhunski doživljaj pri gledanju multimedijskog sadržaja. Računar može da prikazuje 3D Blu-ray filmove i video visoke definicije, a pošto je za čuvanje sadržaja u visokoj definiciji potrebno dosta prostora, Envy 17 3D omogućava da se u njega smesti čvrsti disk kapaciteta do 2 TB.

Računar je zasnovan na Intelovom četvorojezgarnom procesoru Core i7 i isporučivaće se sa ATI-jevom grafičkom karticom Mobility Radeon HD 5850, a HP će korisnicima davati i 3D naočare sa aktivnom blendom koje sa računarom komuniciraju bežičnim putem. Korisnici mogu da prebace računar i na dvodimenzionalni prikaz, što je pogodnije za rad sa standarnim sadržajem.

Envy 17 3D predstavlja zamenu za stoni računar i cena će mu biti nešto manja od 2000 USD. U prodaji bi trebalo da se pojavi do kraja godine.

HP je takođe predstavio i svoj prvi Internet računar sa najnovijim Intelovim dvojezgarnim procesorom Atom N550 koji radi na 1,5 GHz. Kompanija je do sada u ponudi imala Internet računare sa jednojezgarnim procesorima, a novi Mini 5103 je za oko 20 procenata brži od svojih prethodnika. Novi model takođe ima bolju grafiku, a nudi i podršku za reprodukciju videa u rezoluciji 720p. Opciono se može naručiti i konfiguracija sa grafičkom karticom koja omogućava reprodukciju videa u rezoluciji 1080p.

Mini 5103 ima ekran od 25,6 cm (10,1 inč) i težak je oko 1,2 kilograma. Ugrađena šestoćelijska baterija obezbeđuje između 10 i 11 sati rada.

Mini 5103 će biti dostupan i u verziji sa jednojezgarnim procesorom, kao što su Intelovi procesori Atom N455 i N475.

Početna cena računara Mini 5103 u SAD iznosi 399 USD. (M.S.)

|Search:Find More About Podignuta optužnica za SMS prevare|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro