Logitech osvojio sedam nagrada za inovaciju na CES-u

LAS VEGAS-CES, 6. januar 2009 — Logitech je osvojio sedam nagrada za inovaciju u 2008. na ovogodišnjem CES-u. Nagrađeni su Logitech G13 napredni gameboard kao „Najbolji za elektronsko igranje“ i Harmony 1100, napredni univerzalni daljinski upravljač, koji je dobio nagradu “Najbolji dodatak za kućni bioskop”.

“Logitech je privilegovan što je dobio nagrade od prestižne komisije,” rekao je Gerald P. Quindlen, predsednik i glavni izvršni direktor kompanije Logitech. “Drugu godinu zaredom Logitech osvaja sedam CES nagrada za inovaciju, što je potvrda snažne posvećenosti novinama u dizajnu i inženjeringu. Veoma smo uzbuđeni što ovi proizvodi učestvuju sa velikim brojem inovativnih proizvoda koji dolaze iz svih krajeva sveta.”

Nagrađeni proizvodi kompanije Logitech za 2009. godine:

Najbolja inovacija u dodatnoj opremi za sistem kućne zabave – Logitech Harmony 1100, napredni univerzalni daljinski upravljač

Napredni univerzalni daljinski upravljač omogućava moćnu kontrolu nad sistemima za kućnu zabavu pomoću prilagodljivog kolor ekrana osetljivog na dodir. Najnoviji daljinski upravljač kompanije Logitech poseduje interfejs osetljiv na dodir, koji omogućava da se određena komanda postavi na željeno mesto.

Sa potpuno redizajniranim softverom, ekranom od 3,5 inča, QVGA rezolucije, ovaj upravljač je idealna baza za kontrolu kućnog sistema. Pomoću novog Harmony softvera najkorišćenije komande mogu da se postave na ekran. Ukoliko se često koriste tasteri Play i Pause, tokom gledanja filma, Harmony omogućava da ove komande budu na ekranu daljinskog upravljača čim počne projekcija.

Najbolja inovacija u uređajima za elektronsko igranje – Logitech G13 napredni Gameboard

Hibridna igračka tastatura dizajnirana kao dodatak Logitech mišu i tastaturi pruža komfor i prilagodljivost prilikom igranja na PC-u ili Mac® računaru. Sa oblikovanim, ergonomski inspirisanim izgledom i naprednom funkcijonalnošću, Logitech G13 napredni gameboard zaokružuje potragu za igračkom opremom uz Logitech G15 igračku tastaturu i Logitech G9 laserski miš.

Logitech Gameboard pruža prirodan oslonac za ruku i prste, a prijatni tasteri su raspoređeni tako da ih je lako locirati pomoću dodira. Uz tri moda, 25 programabilnih tastera i programabilne analogne palice, G13 gameboard nudi do 87 načina za kontrolu igre (potrebno je instalirati softver). Moguće je i postaviti profile za željeni raspored tastera u omiljenim igrama i praviti makroe tokom igranja, bez pauziranja igre.

Honouree in Electronic Gaming: Logitech G35 Headset

Logitech G35 slušalice su prve slušalice iz kompanije Logitech koje pružaju 7.1 okružujući zvuk – odličan dodatak za sve veći broj akcionih igara i HD filmova koji podržavaju 7.1 zvuk. Pokretane drugom generacijom Dolby Headphone tehnologije, G35 slušalice simuliraju kompleksnu akustiku, stvarajući detaljno, široko zvučno polje. Zatvorenog dizajna G35 slušalice smanjuju ambijentalnu buku, dok podesivi mikrofon ostaje fokusiran na glas i smanjuje pozadinsku buku.

Honouree in Electronic Gaming: Logitech Driving Force GT

Zvanični volan za Gran Turismo – sa moćnim force feedback sistemom i inovativnim točkićem sa 24 pozicije za podešavanje parametara u realnom vremenu tokom igranja, poput rasporeda kočionih sila, kontrole proklizavanja i vešanja, pruža igračima najpreciznije autentično PLAYSTATION 3 (PS3) trkačko iskustvo.

Kompanije Logitech i Polyphony Digital, Inc. su ga dizajnirale i zajedno radile na dodavanju jedinstvenog točkića za podešavanje parametara, koji omogućava ljudima da dobro podese balans automobila.

Honouree in Audio Components: Logitech Squeezebox Boom

Prvi – sve u jednom – mrežni muzički plejer kompanije Logitech. Sadrži integrisano pojačalo, zvučnike visokih performansi, a procedura podešavanja je pojednostavljena. Sa Logitech Squeezebox Boom plejerom slušanje je moguće u kuhinji, spavaćoj sobi ili na bilo kom drugom mestu u kući, bez potrebe za dodatnim ozvučenjem. Potrebno je samo uključiti novi Logitech mrežni muzički plejer u struju, bez dodatnih kablova. Zatim, koristeći postojeću kućnu mrežu, može se slušati muzička kolekcija sa računara ili omiljena internet radio stanica, razni korisnički servisi kao što su Rhapsody, Last.FM, Slacker, Pandora i Sirius koji mogu da se slušaju čak i kad je kompjuter ugašen.

Honouree in Computer Peripherals: Logitech Z-5 Speaker

Za razliku od standardnih računarskih zvučnika koji usmeravaju zvuk u samo jednom smeru, Logitech Z-5 zvučnici koriste omnidirekcionu akustiku koja proizvodi veću oblast pogodnu za pravilno slušanje. To je odgovarajuće ukoliko se koristi prenosivi računar koji često menja mesto.

Omnidirekciona akustika koristi dvosmerne zvučnike da bi se zvuk preneo podjednako u svim pravcima. Bez obzira da li se sluša omiljena pesma ili gleda video na YouTube, uživanje u bogatom čistom zvuku sa minimalnom distorzijom iz bilo kog ugla sobe je zagarantovano.

Honouree in Computer Peripherals: Logitech Illuminated Keyboard

Omogućava lako kucanje i u mraku, a da bi optimizovao postojeću tehnologiju pozadinskog osvetljenja, Logitech kombinuje reflektujuća mikro sočiva, višeslojni proces farbanja i lasersko graviranje, stvarajući pozadinsko osvetljenje koje je svetlije, oštrije i lakše za čitanje. Bez obzira da li korisnik kuca e-mail ili se dopisuje sa prijateljima, podesivo pozadinsko osvetljenje omogućava pravu količinu svetlosti.

Sa providnim ramom, ultra tanka Illuminated tastatura (9.3 mm debljine) doprinosi eleganciji svakog stola.

Balansirajući formom i funkcijom, tastatura je u punoj veličini (uključujući i numerički pad), soft-touch postolje za dlanove i pun red F-tastera, kao i media tastere i tastere za kontrolu jačine zvuka.

|Search:Find More About Logitech osvojio sedam nagrada za inovaciju na CES-u|

[ad#ad-post1]