Tandbergovo novo rešenje za mobilne komunikacije

MOVI JE PREDSTAVIO NOVO REŠENJE za mobilne komunikacije koje dozvoljava korisnicima da budu u vizuelnom kontaktu sa kolegama, kupcima ili dobavljačima, a koje pritom nudi visok kvalitet video komunikacije. Movi omogućava javni pristup hiljadama korisnika kao i daljinski pristup korisnika matičnim kancelarijama kada je to potrebno. Za ostvarivanje konekcije potrebni su samo računar i web kamera.

Nova verzija, koja će biti dostupna od trećeg tromesečja 2010. godine, imaće unapređene funkcije, uključujući Far End Camera Control (FECC), MultiwayTM, ClearPath, i Interactive Connectivity Establishment (ICE) Protocol, koji dozvoljava kranjoj tački (endpoint) da odredi najbolju moguću putanju prenosa video zapisa do udaljenog sistema ili Movi Mac klijenta.

U kombinaciji sa Tandbergovim Video kompunikacionim serverom (VCS), Movi omogućava da bilo koji računar postane deo video sistema za poslovnu upotrebu i teleprezentaciju. U kombinaciji sa Tandbergovom USB kamerom PrecisionHD, Movi omogućava prikaz videa visoke definicije rezolucije 720p brzine 30 sličica u sekundi.

Budući da je Movi napravljen poštujući sve trenutno važeće standarde, kompatibilnost sa poslovnim video sistemima je zagarantovana. Movi nudi korisnicima pristup direktorijumima Tandbergovog softvera za upravljanje (Management Suite, TMS) i drugih video alata, kao što je Tandberg FindMe.

Movi 4 je nagrađivano rešenje najnovije generacije koje obuhvata i funkciju Multiway, koja korisnicima omogućava da trenutno i lako iniciraju ad-hoc višekorisničke pozive sa krajnje tačke koristeći prednosti video komunikacionog servera (VCS) i multipoint kontrolne tačke (MCU).

Opcija Far End Camera Control (FECC), koja omogućava kontroliu kamera sa kranje tačke, integrisana je u Movi, u cilju ispunjivanja zahteva korisnika telemedicine. Pomoću ove opcije, lekari su u mogućnosti da vode razogovore sa pacijentima bilo gde koristeći Movi.

Negativni efekti gubitka paketa u ne-optimizovanim mrežama su sada minimizovani primenom rešenja ClearPath. Ova tehnologija omogućava optimalnu komunikaciju kada se konekcija vrši sa mobilnih lokacija i produžava domet videa omogućavajući komunikaciju zavidnog kvaliteta.
Nova verzija Movia sadrži i Movi klijent za Mac računare, koji donosi potpunu kompatibilnost sa Appleovom platformom, što je od kritičnog značaja za kombinovana okruženja koja se sastoje od Mac i PC računara. (I.S.)

|Search:Find More About Tandbergovo novo rešenje za mobilne komunikacije|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro