Microsoft predstavio Windows Live Essentials 2011

PREDSTAVNICI MICROSOFTA SAOPŠTILI su da je paket besplatnih aplikacija Windows Live Essentials 2011 spreman za tržište, odnosno da je iz probne verzije prešao u završnu. Ovaj paket sadrži nekoliko Web aplikacija za upravljanje i razmenu fotografija, uređivanje videa i deljenje dokumenata između računara.

Pored toga, kompanija je najavila da će se paket Live Essentials isporučivati uz Dellove računare koji će se prodavati tokom predstojeće sezone prazničnih kupovina. „Windows Live Essentials 2011 je namenjen povezivanju vašeg računara i usluga koje svakodnevno koristite,“ napisao je Kris Džouns, potpredsednik odeljenja za razvoj Live usluga, u Web dnevniku kompanije.

Sistemski zahtevi za ovaj besplatni paket podrazumevaju računar sa instaliranim Windowsom 7 ili Vistom, i procesorom od 1,6 GHz ili bržim. U aplikacije koje se nalaze u paketu Windows Live Essentials 2011 spadaju:

Windows Live Photo Gallery – za razmenu fotografije sa prijateljima na lokacijama SkyDrive, Flickr, SmugMug i Facebook.

Windows Live Writer – za osvežavanje Web dnevnika na lokacijama WordPress.com, Blogger i TypePad.

Windows Live Movie Maker – za uređivanje videa i postavljanje snimaka na YouTubeu.

Windows Live Messenger – za povezivanje sa lokacijama Facebook, LinkedIn i MySpace.

Windows Live Mesh – omogućava sinhronizovanje datoteka i direktorijuma između nekoliko računara, kao i povezivanje sa računarom bukvalno sa bilo koje lokacije.

Windows Live Family Safety – upravljanje dozvolama na računaru u cilju zaštite dece.

Windows Live Mail – upravljanje e-porukama sa naloga Hotmail, Gmail i Yahoo.

Jedna od zanimljivih karakteristika paketa Windows Live Essentials 2011 je da je on otvorenog tipa, što znači da radi i povezuje se sa uslugama drugih kompanija, kao što je Flickr i YouTube. Ranije je Microsoft ignorisao druge usluge svojih takozvanih „neprijatelja“ i korisnicima nudio svoje usluge. Ovo osveženje paleta Essentials otvara nove granice izvan Microsoftovog univerzuma – što je itekako dobro.

Pored ovog novog stava, aplikacije su dobile neke veoma zanimljive opcije. Na primer, aplikacije za uređivanje videa i fotografija podržavaju hardversku akceleraciju radi postizanja boljih performansi od običnih Web aplikacija; Photo Gallery sada podržava opciju prepoznavanja lica, što donosi mnogo novih primena itd.

Nažalost, korisnici Windowsa XP neće moći da iskoristite prednosti novog paketa Live aplikacija. Da podsetimo, one su namenjene samo korisnicima Windows Viste i Windowsa 7. (M.S.)

|Search:Find More About Microsoft predstavio Windows Live Essentials 2011|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro