BenQ napravio nov e-čitač s ekranom od 15 cm

TAJVANSKI BENQ JE U PETAK LANSIRAO drugu generaciju svog čitača e-knjiga, uređaja koji je u stanju da preuzima knjige preko Wi-Fi ili 3G mreža i prihvata beleške preko ekrana osetljivog na dodir.

BenQ nReader K61 se prodaje u Tajvanu po ceni od 10.000 tajvanskih dolara, što je približno jednako 230 evra, pri čemu je u cenu uračunato i 200 učitanih e-knjiga. Ekran od 15,2 cm (6 inča) napravljen je od e-papira, tako da nije u boji, ali je zato osetljiv na dodir pa se strane knjiga mogu okretati dodirivanjem, a pisaljkom se mogu unositi beleške.

Novi uređaj je skuplji od nekih konkurentskih uređaja, ali BenQ se nada da će to kompenzovati dodavanjem odlika koje se sviđaju ljudima na Tajvanu – omogućeno čitanje knjiga na kineskom, japanskom i engleskom, kao i pretvaranje kineskog i engleskog teksta u govor. Pored toga, dogovorio se sa tajvanskim izdavačima da svoje novine i magazine ponude i u verziji za K61.

Svi koji kupe K61 u Tajpeju u narednih nekoliko nedelja, dobiće i jednomesečnu pretplatu na jedne od triju lokalnih novina. Elektronske verzije tih novina isporučivaće im se na K61 preko bežičnih mreža svakog jutra.

nReader K61 ima 2 GB memorije i prorez za SD karticu sa dodatnih 16 GB. Od priključaka tu su mini-USB i 3,3-milimetarska utičnica za slušalice preko kojih mogu da se slušaju MP3 muzika i tekst pretvoren u govor. Uređaj podržava nekoliko formata e-knjiga, uključujući ePub.

Novi uređaj se prodaje knjižarama FNAC na Tajvanu i preko interneta (eBook Taiwan, Yahoo Taiwan i PCHome Online), ali se još uvek ne zna kad će biti dostupan izvan Tajvana. (M.V.)

|Search:Find More About BenQ napravio nov e-čitač s ekranom od 15 cm|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro

mpcv