AutoCAD za Macove

AUTODESK JE JOŠ U AVGUSTU OBRADOVAO profesionalce koji koriste Appleove računare kada je najavio da vraća AutoCAD na Macove i uređaje koji pokreću operativni sistem iOS. U septembru svetlost dana ugledala je besplatna aplikacija AutoCAD WS za iPad i iPhone, a u petak je predstavljen AutoCAD za Mac računare.

AutoCAD, program namenjen profesionalnim dizajnerima i inženjerima, bio je razvijan isključivo za PC računare prethodnih 16 godina. AutoCAD se koristi pri konstrukciji mehaničkih delova, u arhitekturi, pri razvoju gradske infrastrukture i sl.

AutoCAD-ove datoteke formata DWG, kreirane pomoću verzije namenjene Windows operativnim sistemima, su u potpunosti podržane od strane verzije za Mac računare. Takođe, dostupan je i interfejs za programiranje aplikacija (application programming interface, API) koji omogućava korisnicima da prilagode načina rada aplikacije, kao i da integrišu nezavisne aplikacije i slične dodatke u AutoCAD.
AutoCAD je već dostupan u maloprodaji i zahteva Intelov 64-bitni procesor i operativni sistem OS X verzije 10.5.8 ili 10.6.4. Puna lista sistemskih zahteva dostupna je na matičnoj Internet strani. Početna cena softvera je 3975 dolara, a postoji i 30-dnevna probna verzija. (I.S.)

|Search:Find More About AutoCAD za Macove|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro