Kompanija Interaxon korak bliže telekinezi

KANADSKA KOMPANIJA INTERAXON SA sedištem u Torontu, razvija sistem koji korisniku omogućava da kontroliše okolinu svojim umom. Trenutno su učinci te tehnologije prilično jednostavni. Prateći moždane talase korisnika pomoću elektroencefalografa (EEG), Interaxonov softver može da prilagođava jačinu osvetljenja u prostoriji ili da podesi količinu sunčeve svetlosti koju propuštaju roletne.

U intervjuu datom Rojtersu, Interaxonov visoki rukovodilac je rekao da kompanija sarađuje s drugim proizvođačima na razvoju kućnih aparata koji se sami prilagođavaju korisnikovom raspoloženju, na primer, ukoliko je imao loš dan u frižideru će ga sačekati hladno pivo. Naravno, neko bi mogao da primeti da hladnog piva u frižideru uvek treba da bude, no sam Interaxonov koncept je prilično interesantan.

Interaxon se nada da će u naredne dve godine moći da ponudi uređaj koji će se nositi na glavi, a komunicirati putem Bluetootha. Iako nošenje uređaja koji bi pomogao u obavljanju jednostavnih zadataka izgleda kao preterivanje, ipak se radi o prvom koraku ka ostvarenju vrlo interesantnog koncepta, a treba napomenuti da bi se uređaj mogao pokazati revolucionarnim za osobe s invaliditetom. (I.S.)

|Search:Find More About Kompanija Interaxon korak bliže telekinezi|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro