Milan Janković izabran za direktora Ratela

UPRAVNI ODBOR REPUBLIČKE AGENCIJE za elektronske komunikacije (Ratel), na sednici održanoj 15. oktobra, jednoglasno je za direktora Ratela izabrao docenta dr Milana Jankovića. Mandat direktora traje pet godina, a izboru je prethodilo raspisivanje i sprovođenje javnog konkursa.

Milan Janković je diplomirao (1975), magistrirao (1990) i doktorirao (1999) na Katedri za telekomunikacije Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Posle četrnaest godina provedenih u telekomunikacionoj industriji, gde se bavio uvođenjem novih tehnologija, postao je vođa projekta u razvojnom odeljenju Zajednice jugoslovenskih PTT, gde se bavio razvojem i primenom mreža za pristup.

Učestvovao je u realizaciji tri projekta Evropskog instituta za istraživanje i strateške studije u oblasti telekomunikacija (EURESCOM). Dr Janković je obavljao funkciju generalnog direktora Zajednice jugoslovenskih PTT od decembra 2002. do marta 2006. godine, kada je izabran za izvršnog direktora Republičke agencije za telekomunikacije.

Na Elektrotehničkom fakultetu izabran je u zvanje docenta na Katedri za telekomunikacije. Dr Janković je objavio preko 130 radova u zbornicima domaćih i međunarodnih konferencija i u domaćim i stranim časopisima i član je udruženja IEEE. (A.S.)

|Search:Find More About Milan Janković izabran za direktora Ratela|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro

mpcv