Kodakov OLED okvir za slike

OLED televizori su bili popularni eksponati na CES-u, ali Kodak je na ovoj upravo završenoj izložbi umesto televizora prikazao OLED okvir za slike.

Okvir je debeo svega tri milimetra, a ugao gledanja je punih 180 stepeni.

Direktor proizvodnje, Patrik Kauan, rekao je da je Kodak izumeo OLED tehnologiju sedamdesetih godina prošlog veka i da je u toj oblasti registrovao preko 2000 patenata.

Elementi slike (pikseli) OLED ekrana sadrže organski materijal koji emituje sopstvenu svetlost tako da mu ne treba pozadinsko osvetljenje. Zahvaljujući tome ekran je tanji i troši manje struje.

Duž desne ivice i donjeg dela okvira raspoređeni su tasteri kojima se upravlja menijem. Okvir može da prikazuje slike i video pa čak i RSS vesti i vremensku prognozu, jer podržava Wi-Fi mreže. Slike se mogu prebaciti sa računara na okvir preko kućne Wi-Fi mreže, a okvir se pored toga može povezati i sa internet lokacijama za deljenje slika kao što su Flickr i Kodak Gallery i preneti sadržaj sa njih.

Okvir ima kontrast 30,000:1, rezoluciju 800 x 480 piksela i 2 GB interne memorije, a podržava i većinu memorijskih kartica. Može se kupiti već sada po ceni od 1000 dolara.

|Search:Find More About Kodakov OLED okvir za slike|

[ad#ad-post1]