Asus planira dvocifreni udeo na tržištu tabličnih računara

TAJVANSKA KOMPANIJA ASUSTEK Computer, koja je prva predstavila internet računare, veruje da će sledeće godine uspeti da postigne dvocifreni udeo na tržištu tabličnih računara, kao i da će isporučiti čak 20 miliona prenosivih računara.

U Asusu veruju da će na tržištu tabličnih računara (ne računajući Appleove uređaje), tokom sledeće godine isporučiti 10 do 15 miliona uređaja i nadaju se da će udeo ove kompanije na ovom tržištu biti dvocifren.

Prema prognozama, Appleov iPad će i dalje dominirati ovim tržištem, uprkos povećanoj konkurenciji u vidu velikog broja drugih uređaja, uključujući Samsungov Galaxy Tab i BlackBerry PlayBook kompanije Research in Motion.

Asus planira da u osvajanje tržišta krene sa nekoliko uređaja. Već su prikazali nekoliko koncepata tabličnih računara, ali su izjavili da će uređaji zvanično biti predstavljeni na sajmu potrošačke elektronike Consumer Electronics Show (CES), koji se održava u Las Vegasu od 6. do 9. januara 2011. godine.

Kompanija je za 2001. godinu odredila i cilj od 20 miliona isporučenih mobilnih računara, uključujući 14 miliona prenosivih i 6 miliona Eee PC internet računara. Ako Asus dostigne taj cilj, to bi značilo da će povećati isporuku prenosivih računara za 30 procenata u odnosu na 2010. godinu, dok će isporuka internet računara ostati ista.

Do kraja trećeg tromesečja 2010. Asus je isporučio 7,8 miliona prenosivih računara, dok je cilj za četvrto tromesečje iznosio 3,1 milion, što bi za 2010. godinu ukupno iznosilo 10,9 miliona jedinica. Što se tiče Eee internet računara, kompanija je isporučila 4,5 miliona jedinica do kraja trećeg tromesečja, dok planirana isporuka za četvrto tromesečje iznosi 1,5 miliona, odnosno ukupno oko 6 miliona računara. (M.S.)

|Search:Find More About Asus planira dvocifreni udeo na tržištu tabličnih računara|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro