Verbatim predstavio novi sistem za šifrovanje podataka

VERBATIM JE PREDSTAVIO SECURE ‘n’ Go Small Business Security Pack koji nudi potpuno i jednostavno rešenje za šifrovanje podataka i ograničavanje pristupa podacima na računaru. Ovo hardversko sigurnosno rešenje pruža visok nivo zaštite podatka, što ga čini pouzdanim uređajem za sigurno čuvanje informacija za profesionalce i organizacije koje nemaju specijalizovanog IT administratora. Security Pack je dostupan u kapacitetima od 4 GB, 8 GB i 16 GB po preporučenim cenama od 4999 dinara, 6499 dinara i 10999 dinara, redom.

Verbatimov Small Business Security Pack sastoji se od dva osnovna elementa, USB memorije sa 256-bitnim hardverskim šifrovanjem i softvera za ograničavanje pristupa podacima na računaru. 256-bitno hardversko AES šifrovanje obezbeđuje sigurnost sačuvanih podataka, a ugrađeni softver za ograničavanje pristupa omogućava kopiranje sadržaja sa lokalnog računara samo na proverene i ovlašćene uređaje. Ovaj način rada štiti kompanije od krađe ili nenamernog “curenja” podataka kao i drugih pretnji koje predstavljaju neovlašćeni uređaji poput USB memorija, MP3 plejera, ili digitalnih fotoaparata koje korisnici priključuju na poslovne računare.

Sigurna USB memorija je praktičan i pouzdan uređaj za bezbedno čuvanje podataka koja se može upotrebiti za razne namene, poput bilo koje standardne USB memorije. No, zahvaljujući obaveznoj upotrebi lozinke i činjenici da se podacima pristupa preko sigurnosnog kontrolera ugrađenog u memoriju, svi podaci smešteni na njoj su šifrovani, što osigurava potpunu zaštitu od neovlašćenog pristupa.

Softver za ograničavanje pristupa podacima jednostavno se i brzo instalira i intuitivan je za korišćenje. Postavljena ograničenja primoravaju sve korisnike računara da za kopiranje podataka koriste samo sigurne USB uređaje. Administrator može autorizovati sve uređaje kojima je dozvoljen pristup kao i podešavati postavke prema potrebama. (I.S.)

|Search:Find More About Verbatim predstavio novi sistem za šifrovanje podataka|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro

mpcv