HP unapređuje Mini PC za profesionalce u pokretu

BEOGRAD, januar 2009. – Razvijajući dalje svoj nagrađivani portfolio Mini proizvoda, HP je predstavio novi HP Mini, posebno dizajniran za profesionalce koji su često u pokretu i koji zahtevaju bogate performanse u malom, prenosivom pakovanju.

HP Mini 2140 ima rafinirano, aluminijumsko kućište koje je zaslužno za elegantan izgled i lako nošenje. Sa masom od 1,19 kg, potpuno funkcionalan i izdržljiv, HP Mini 2140 idealan je saputnik za profesionalce u pokretu.

Novi model ima veliki HP Illumilite LED ekran dijagonale 10,1 inč, otporan na grebanje i dostupan u standardnoj ili HD rezoluciji, tastaturu koja je 92 odsto veličine pune tastature i veliki izbor različitih hard diskova.

“Kompanija HP nastavlja da unapređuje ponudu Mini proizvoda kako bi bila sigurna da korisnicima daje izbor koji će zadovoljiti njihove potrebe za stilom i performansama”, rekao je Šarl Sniman, potpredsednik i generalni direktor za komercijalne proizvode u HP-ovoj grupi za personalne računare za region Evrope, Bliskog Istoka i Afrike. “Čvrst i lagan HP Mini 2140 sadrži inovativne funkcije koje će profesionalce u pokretu povezivati bez opterećenja.”

HP Mini 2140 obezbeđuje izuzetnu produktivnost u pokretu zahvaljujući malom Intel Atom procesoru, troši manje struje i produžava trajanje baterije. Ovaj računar sadrži i niz bežičnih tehnologija poput integrisane Wi-Fi sertifikovane bežične mreže i opcione Bluetooth 2.0 veze koje pružaju više načina da se pristupi internetu, elektronskoj pošti, instant porukama ili blogu. Integrisana VGA veb kamera omogućava jednostavno pravljenje snimaka, održavanje veb konferencija ili video razgovora(3) bez potrebe za nabavkom i nošenjem dodatnog hardvera.

HP Mini 2140 je odličan i za učenje. Više bežičnih, multimedijalnih i bezbednosnih opcija olakšava studentima učenje gde god imaju bežičnu mrežu – u učionici, biblioteci ili kod kuće. HP Mini 2140 može da promeni način učenja i predstavlja praktičan odgovor na potrebe pristupa prenosivom računaru za svakog učenika i stalnu upotrebu tehnologije za podršku učenju.

Da bi se zadovoljile potrebe kako profesionalaca, tako i učenika, HP Mini 2140 je prošao kroz HP-ov proces temeljnog testiranja koji uključuje preko 95 hiljada sati intenzivnog testiranja i validacije proizvoda kako bi se obezbedilo da dizajn, materijali i komponente zadovolje najviše standarde. HP Mini 2140 ima izdržljivo i lagano kućište od anodiziranog aluminijuma koje ga štiti od opasnosti svakodnevne upotrebe.

Uređaj predstavlja kombinaciju inovativnih mogućnosti koje povećavaju produktivnost i poboljšavaju isustvo rada u pokretu:

– Veliki LED ekran dijagonale 10,1 inč, odnosa 16:9, dostupan u standardnoj (1,024×576) ili HD (1,366×768) rezoluciji.
– Tastatura prijatna za korišćenje 92 odsto veličine standardne tastature (QWERTY) i tačped.
– HP DuraKeys tasteri sa providnim slojem koji štiti završnu obradu, odštampana slova i znakove. HP DuraKeys tasteri su 50 puta otporniji na vidljivo habanje od tastature bez ove zaštite.
– HP 3D DriveGuard sa digitalnim akcelerometrom koji prati sve tri ose i šalje signal računaru da isključi hard disk u slučaju iznenadnog pokreta ili udarca.
– HP sistem za zaštitu ekrana s akrilnim slojem otpornim na grebanje i magnezijumskim šarkama za dodatnu izdržljivost u zahtevnom okruženju.
– Mogućnost gledanja video zapisa, pravljenja fotografija, održavanja video konferencija i video razgovora, bez nabavke i nošenja dodatnog hardvera. Integrisana VGA veb kamera omogućava snimanje video zapisa i fotografija što omogućava lakše dodavanje multimedijalnih elemenata u prezentacije, dokumenta i elektronsku poštu.
– Dva rešenja za baterije – baterija sa tri ćelije za najlakše konfiguracije ili litijum-jonska baterija sa šest ćelija za dužu autonomiju.
– Nova dodatna oprema napravljena za Mini obuhvata HP USB doking stanicu, HP prenosive zvučnike koji se napajaju preko USB-a i HP USB optički drajv koji čita i snima CD i DVD medije, a ima i HP LightScribe mogućnost direktne “štampe” na disk. Laka i funkcionalna torba napravljena posebno za HP Mini ili futrola od nepropustljivog materijala neoprena, pružaju dodatnu zaštitu svim mobilnim profesionalcima.

Više informacija o specifikacijama i slika HP Mini 2140 računara, i drugim prenosivim HP rešenjima dostupno je u internet paketu za novinare na adresi www.hp.com/hpinfo/newsroom/press_kits/2008/mobility/index.html i na www.hp.com/personal

Cene i dostupnost

Računar se očekuje na našem tržištu u martu 2009. godine.

|Search:Find More About HP unapređuje Mini PC za profesionalce u pokretu|

[ad#ad-post1]