Evropski Internet domen „.eu“ dobio tromilionitog korisnika

Evropski komesar za informaciono društvo i medije, Vivijan Reding, održala je u sredu 14. januara konferenciju za novinare pod nazivom „Domen .eu otvoren za sve građane“ i tom prilikom izjavila da je evropski Internet domen „.eu“ dve i po godine nakon otvaranja registrovao tromilionitog korisnika, čime je dospeo među deset najkorišćenijih na svetu.

Tromilioniti domen sa imenom „.eu“, što je evropska verzija adrese „.com“, registrovao je u nedelju neimenovani nemački građanin.

„Ovo je očigledna potvrda uspešnosti našeg Internet domena najvišeg nivoa. To je četvrti najpopularniji domen među evropskim zemljama i deveti na svetu“, saopštila je Redingova. „Domen .eu je nesumnjivo dobro prihvaćen, jer sve veći broj korisnika interneta koristi priliku da na ovaj način na mreži pokaže svoje evropski karakter. Posebno sam zadovoljna sve većim brojem malih i srednjih kompanija koje su ga prihvatile kao deo svog identiteta i očekujem da će se taj trend nastaviti.“

U Evropi je oznaka „.eu“ još uvek iza nemačke oznake „.de“ i britanske „.uk“, ali je u tesnoj trci za treće mesto s holandskim domenom „.nl“.

Po broju registrovanih domena „.eu“ na prvom mestu je Nemačka, ali ukoliko se u obzir uzme broj registrovanih domena u odnosu na broj stanovnika, evropski domen je najpopularniji na Kipru, u Luksemburgu (odakle potiče i Vivijan Reding) i u Holandiji.

|Search:Find More About Evropski Internet domen „.eu“ dobio tromilionitog korisnika|

[ad#ad-post1]