Sony Ericsson predstavio novi pametni telefon Xperiu arc

KOMPANIJA SONY ERICSSON PREDSTAVILA je novi pametni telefon Xperia arc, koji se odlikuje najsavremenijom Sony tehnologijom i izuzetnim multimedijalnim karakteristikama na novoj verziji operativnog sistema Android 2.3. Xperia arc je prvi uređaj nove generacije pametnih telefona Xperia koji će biti lansirani u 2011. godini.

,,Čvrstim korakom ulazimo u 2011. godinu, zahvaljujući uvođenju našeg najatraktivnijeg proizvoda iz serije Xperia. Model Xperia arc predstavlja kombinaciju najmodernije Sony tehnologije i neverovatnog dizajna, na novoj verziji Androida, koji za cilj ima da korisnicima pruži obilje zabave i uzbuđenja’’, rekao je Bert Nordberg, predsednik kompanije Sony Ericsson

Supertanak i lak, telefon Xperia arc debeo je samo 8,7 mm na svom najtanjem delu i ima široki ekran osetljiv na dodir dijagonale 10,7 cm (4,2 inča). Napravljen od najboljih materijala i zadivljujućeg lučnog oblika, ovaj pametni telefon je elegantan, snažan i savršeno staje na dlan. Xperia arc ima ugrađenu tehnologiju Mobile Bravia kompanije Sony, koja poboljšava kvalitet slike na ekranu, kao i senzor za kameru Sony Exmor R, rezolucije 8,1 megapiksela koji omogućava pravljenje visokokvalitetnih, jasnih slika i HD video materijala, čak i pri slabom svetlu. Sve fotografije i video materijali mogu da se prikazuju u HD rezoluciji na televizoru, preko ugrađenog HDMI priključka.

Ovo je prvi telefon u koji je ugrađena tehnologija ANT+ za bežično povezivanje s raznim dodacima za vežbanje (meračima pulsa, pedometrima i sl). Očekuje se da će ovu funkciju preko softverske nadogradnje u narednim mesecima dobiti i modeli Xperia X8, Xperia X10 mini i Xperia X10 mini pro.

Model Xperia arc koristi najnoviju verziju Androida, koja obezbeđuje pristup aplikaciji Google Mobile Services i brojnim drugim aplikacijama. (A.S.)

|Search:Find More About Sony Ericsson predstavio novi pametni telefon Xperiu arc|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro