Logitech pruža igračima potpunu kontrolu sa novom G-serijom periferija za igranje na računaru

LAS VEGAS — CES, januar 2009 — G-serija igračkih periferija kompanije Logitech daje igračima ono što najviše žele — potpunu kontrolu. Tri nova proizvoda koja je Logitech predstavio kao dodatak nagrađivanoj G-seriji: Logitech G19 igračku tastaturu, Logitech G35 slušalice sa surround zvukom i Logitech G9x laserski miš pružaju preciznost, visoke performanse i prilagodljivost.

Ovi proizvodi pružaju sve što igračima treba da bi bili u igri – od tastera koji se mogu programirati do 7.1 surround zvuka, laserskog senzora sa 5000tpi i tastera sa pozadinskim osvetljenjem.

“Kroz G-seriju proizvoda želimo da idemo što dalje i pružimo igračima vrhunski užitak zahvaljujući izuzetnim mogućnostima koje su razvijene kao rezultat naše velike povezanosti sa igračkom zajednicom”, rekao je Ruben Mokerje, direktor marketinga proizvoda za igranje kompanije Logitech. “Sa svakim novim proizvodom G-serije igrači dobijaju odličnu kontrolu nad igrama, ali ono što je najvažnije jeste da mogu da podese opremu tako da odgovara njihovom načinu igre.”

Logitech G19 igračka tastatura

Prva tastatura kompanije Logitech koja poseduje GamePanel LCD ekran u boji. Pokretni ekran rezolucije 320×240 piksela pruža korisne informacije tokom igranja više od 60 igara, uključujući i World of Warcraft koji zahteva instalaciju propratnog Logitech GamePanel softvera. Uz informacije tokom igranja, ekran prikazuje i podatke za vreme VoIP komunikacije, časovnik, opterećenje procesora ili druge stvari koje nisu u vezi sa igranjem, poput slika i videa. Prikaz informacija može lako da se menja, bez potrebe da izlazite iz igre.

Ova igračka tastatura poseduje 12 G-tastera sa tri makroa po tasteru koji se mogu programirati, što omogućava 36 olakšavajućih komandi po igri. Istovremeno izvođenje različitih komandi olakšano je pošto tastatura ima mogućnost prihvatanja unosa sa više tastera. U skladu sa tim, moguće je pritisnuti pet tastera u isto vreme.

Game Mode prekidač onemogućava Windows® taster, čime se pruža mogućnost da igrač ne izađe iz igre ukoliko slučajno i pritisne taj taster. G19 tastatura poseduje dva USB 2.0 porta na koja se mogu priključiti različiti uređaji, između ostalih miš G9x i slušalice G35. G19 tastatura je kompatibilna i sa Windows i sa Mac® računarima.

Logitech G35 slušalice sa surround zvukom

Prve slušalice iz kompanije Logitech koje nude 7.1 surround zvuk – savršeni dodatak za sve bogatiju ponudu akcionih igara i filmova visoke rezolucije koji podržavaju 7.1 surround zvuk. Pokreće ih druga generacija Dolby tehnologije za slušalice. Logitech G35 slušalice simuliraju kompleksnu akustiku sobe, stvarajući detaljno prostrano zvučno polje. Sa zaštićenim dizajnom, ove slušalice znatno smanjuju okolni šum tokom slušanja, dok podesivi mikrofon redukuje pozadinsku buku.

Ukoliko korisnik želi da zvuči kao njegov omiljeni lik iz igre World of Warcraft ili da koristi drugačiju boju glasa dok se igra, postoji mogućnost instaliranja uključenog softvera i korišćenja šest ponuđenih opcija promene glasa, uključujući glas kiborga, džina, mutanta, svemirske veverice, trola i vanzemaljca. Ukoliko se koriste popularni čet klijenti kao što su Ventrilo ili Team Speak, G35 slušalice uključuju tri G-tastera na levoj slušalici za komandu promene glasa jednim dodirom. Ove slušalice sadrže i dodatne kontrole za jačinu zvuka, blokiranje mikrofona ili podešavanje surround zvuka.

U želji da osigura udobnost slušalica tokom dužih igračkih sesija, Logitech G35 poseduju tri promenljiva nosača – tanki, debeli i jedan prilagođen konturama – u skladu s tim može se odbrati onaj koji korisniku najviše odgovara.

Logitech G35 slušalice koriste Dolby Pro Logic II uz Dolby Headphone tehnologiju da bi poboljšale zvuk tradicionalnih formata, uključujući i MP3 fajlove i stvorile proširenu stereo sliku.

Logitech G9x laserski miš

Pružajući preciznost, bez obzira na brzinu ruke (do 150 inča u sekundi na većini popularnih igračkih podloga za miševe), Logitech G9x laserski miš povećava mogućnosti nagrađivanog Logitech G9 laserskog miša pomoću laserskog senzora sledeće generacije. Preciznost se može menjati tokom rada miša od 200tpi do 5000tpi. G9x miš brzim prebacivanjem sa 200 do 5000tpi omogućava do u piksel precizno nišanjenje na brze manevre, bez pauziranja akcije.

Ovaj miš sadrži dva promenljiva oklopa, što pruža priliku da se odabere onaj koji više odgovara načinu igranja korisnika. Pored velikog broja mogućnosti prilagođavanja načinu igre, miš poseduje i dodatnu ugrađenu memoriju u kojoj se može sačuvati pet profila. Sistem za podešavanje težine daje do 28 grama dodatne težine. LED osvetljenje promenjive boje omogućava da se Logitech-ov miš G9x podesi prema sopstvenom izboru ili prema odabranim bojama za Logitech G19 tastaturu ili Logitech G13 igračku tastaturu.

Logitech G13 napredna igračka tastatura – nagrada za najbolju inovaciju u elektronskom igranju

Još jedan novi proizvod G-serije jeste i Logitech® G13 napredna igračka tastatura koja poseduje 87 tastera, što omogućava podešavanje profila za svaku igru. Tu je i GamePanel LCD sa rezolucijom od 160×43 piksela koji prikazuje statistike tokom igranja, informacije o sistemu i poruke od drugih igrača.

Cena i dostupnost

Sva tri proizvoda očekuju se u Evropi početkom marta. Predložena maloprodajna cena za Logitech G19 igračku tastaturu kreće se od 179,99 evra, za Logitech G13 naprednu igračku tastaturu od 89,99 evra, dok je za Logitech G35 slušalice predložena maloprodajna cena od 129,99 evra. Logitech G9x laserski miš trebalo bi da se u Evropi pojavi u februaru po ceni od 89,99 evra za maloprodaju.

|Search:Find More About Logitech pruža igračima potpunu kontrolu sa novom G-serijom periferija za igranje na računaru|

[ad#ad-post1]