Motorolin Xoom Wi-Fi stiže 27. marta

MOTOROLA JE POČETKOM OVE NEDELJE saopštila da će 27. marta početi da isporučuje svoj tablični računar Xoom s podrškom za Wi-Fi povezivanje, po ceni od 600 USD.

Xoom će se prodavati na lokaciji Amazon.com, ali i u maloprodajnim objektima velikih trgovačkih lanaca i prodavnica elektronike kao što su Best Buy, Costco, RadioShack, Staples i Wall-Mart.

Doduše, kompanija Verizon Wireless već prodaje Xoom pretplatnicima svoje 3G mreže, i to po ceni od 800 USD, ali tom modelu nedostaju neke važne opcije, kao što su podrška za Adobijev Flash ili utičnica za SD memorijske kartice. Ipak, i takvu osiromašenu verziju analitičari porede sa Appleovim iPadom 2, od koga je skuplja za 70 USD, dok bi Xoom Wi-Fi trebalo da bude rival iPadu 2 sa 32 GB memorije.

Xoom je zasnovan na najnovijoj verziji Googleovog operativnog sistema Android 3.0 (ranije poznatoj pod nazivom Honeycomb), ima ekran od 25,6 cm (10,1 inč) osetljiv na dodir, čija je rezolucija 1280 x 800 piksela, dvojezgarni Nvidijin procesor Tegra 2 na 2 GHz, 1 GB dinamičke radne memorije tipa DDR2 i dve kamere, od kojih prednja ima rezoluciju dva megapiksela i služi kao veb kamera za video razgovore, a zadnja pet megapiksela i služi za snimanje slika i videa u rezoluciji 720p. Dimenzije Xooma su 24,9 x 16,8 x 1,3 cm, a težina 730 grama.

Od instaliranih detalja pomenimo žiroskop, barometar, e-kompas i akcelerometar, adaptivan izvor svetlosti za različite primene, kao i Google Maps 5.0 s 3D interakcijom i Google eBooks. Naravno, korisnicima stoje na raspolaganju i hiljade aplikacija u mrežnoj prodavnici Android Market. Memorijski kapacitet računara iznosi 32 GB i može se povećati SD karticama.

U Motorolinom saopštenju se navodi da Xoom Wi-Fi neće imati fabrički instaliran Flash. Umesto toga, korisnici će moći da preuzmu beta verziju Flasha 10.2 iz prodavnice Android Market.

Za drugo tromesečje najavljuje se nadogradnja za 4G LTE mreže, odnosno pojavljivanje modela koji omogućava 4G LTE/Wi-Fi povezivanje. (M.B.)

 

|Search:Find More About Motorolin Xoom Wi-Fi stiže 27. marta|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro