Najnovija poslovna rešenja Microsofta dostupna i u Srbiji

KOMPANIJA MICROSOFT SRBIJA PREDSTAVILA je u Beogradu poslovna rešenja Microsoft Dynamics NAV 2009 i Microsoft Dynamics CRM 2011, najnovija rešenja iz radionice Microsoft Dynamicsa. Ova rešenja omogućavaju zaposlenima brže i efikasnije obavljanje zadataka, bolje povezivanje poslovnih procesa, smanjenje troškova, a preduzećima pružaju fleksibilnost u prilagođavanju tržišnim promenama. U Srbiji više od 150 kompanija već koristi rešenja Microsoft Dynamics.

„Sveobuhvatno istraživanje u preko 2.000 kompanija koje je sprovela kompanija Microsoft, pokazalo je da u kompanijama koje imaju implementiran neki informacioni sistem, postoji veliki procenat zaposlenih koji ga uopšte ne koristi. Razlozi leže u dugotrajnim obukama, višku informacija koje se takvim obukama dobijaju, kao i otpor u promenama navika. Upravo zbog toga, nova Dynamics rešenja fokusirana su na prilagođavanje različitim ulogama u preduzeću i povećanju produktivnosti zaposlenih, što rezultira i povećanjem produktivnosti samog preduzeća“, izjavio je Nenad Aleksić, menadžer razvoja Dynamics programa za region centralne i istočne Evrope u kompaniji Microsoft.

Nova verzija Microsoft Dynamics NAV 2009 predstavlja veliki zaokret u pogledu na proizvodnju i kreiranje ERP rešenja. Prva značajna novina je tehnološka arhitektura rešenja, što znači da Microsoft prvi put izlazi sa troslojnim rešenjem (pored serverskog i klijentskog postoji i aplikativni sloj koji olakšava integraciju ovog rešenja sa drugima). Drugo poboljšanje predstavlja redizajnirani korisnički interfejs koji je prilagođen različitim ulogama zaposlenih u preduzeću, odnosno svaki zaposleni ima interfejs prilagođen specifičnostima njegovog svakodnevnog posla. Microsoft je dosta radio i na unapređenju izveštavanja, tako da se sada svi izveštaji mogu dobiti u realnom vremenu iz same aplikacije, bez potrebe za nekim dodatnim alatima.

Glavne prednosti koji donosi Microsoft Dynamics CRM 2011, softver za upravljanje odnosima sa klijentima, jeste poboljšan korisnički interfejs definisan po različitim ulogama u preduzeću. Znatno je poboljšana komunikacija sa MS Office Outlookom. Novina CRM 2011 je da može da postane i dobar alat za promociju kampanja i sprovođenje prodajnih marketinških kampanja preko društvenih mreža (LinkedIn, Facebook, Twiter). Microsoft po prvi put na tržištu Srbije izlazi sa ponudom tzv. „mrežne tržnice“ (market place), što znači da se partnerske aplikacije, koje dopunjavaju funkcionalnost CRM-a, nalaze dostupne svim korisnicima ovog rešenja na jednoj lokaciji, odakle je mogu preuzeti i primeniti u poslovanju. Nova verzija donosi još 500 poboljšanja u odnosu na prethodnu verziju. (A.S.)

|Search:Find More About Najnovija poslovna rešenja Microsofta dostupna i u Srbiji|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro