Intelova podružnica McAfee kupuje Sentrigo

INTELOVA PODRUŽNICA MCAFEE, najavila je da će kupiti kompaniju Sentrigo, koja proizvodi bezbedonosni softver namenjen bazama podataka.

Kupovina Sentriga desiće se samo mesec dana nakon što je Intel završio sa preuzimanjem McAfeea za 7,6 milijardi dolara. Intel je u avgustu najavio da će kupiti McAfee kako bi unapredio svoja softverska rešenja, a pripajanje se završilo 28. februara.

Intel je zadržao McAfee kao podružnicu, a prošle nedelje je najavio da će nastaviti da traga za novim bezbedonosnim kompanijama koje može da kupi.

McAfee nije želeo da komentariše po kojoj ceni je kupljen Sentrigo, već je samo izjavio da će se kupovina završiti u aprilu.

Sentrigo nudi softverske proizvode koji su namenjeni zaštiti baza podataka od napada hakera, time što nadgledaju aktivnost, sprečavaju nedozvoljeni pristup i otkrivaju ranjiva mesta.

McAfee je prošle godine ponudio neke bezbedonosne proizvode zajedno sa Sentrigom. Kupovina ove kompanije će ojačati McAfee na polju bezbednosti baza podataka. (I.S.)

|Search:Find More About Intelova podružnica McAfee kupuje Sentrigo|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro