Jubilej Canonovih SLR fotoaparata

Kompanija Canon obeležava 50. godina od pojavljivanja svog prvog Canon SLR fotoaparata (sa refleksom jednog sočiva). Canon proizvodi SLR fotoaparate još od objavljivanja svog modela Canon Flex u maja 1959. godine. Do sada je u svetu prodato preko 50 miliona Canonovih SLR fotoaparata.

Serija Canonovih fotoaparata EOS pojavila se na tržištu 1987. godine sa modelom EOS 650 i EF serijom sistema sočiva, gde je fotoaparat po prvi put ostvarivao komunikaciju sa sočivima elektronskim, umesto mehaničkim putem. Koncept ovih aparata je odlično prihvaćen i serija EOS je stekla izuzetnu popularnost, tako da je prodato više od 40 miliona fotoaparata širom sveta.

U septembru 2003. godine Canon se pojavio sa modelom EOS 300D i potpuno je uzdrmao tržište fotoaparata. Model EOS 300D je bio prvi digitalni SRL aparat koji je bio namenjen široko tržištu, a mnogo svetskih fotografa opredelio se za profesionalne fotoaparate serije EOS-1i EF sočiva.

Canon je nastavio sa razvojem svoje serije EOS, tako da je novi model EOS 5D Mark II prvi fotoaparat koji snima puni HD video zapis i otvara niz novih mogućnosti za fotoreportere i novinske fotografe. |Search:Find More About Jubilej Canonovih SLR fotoaparata| [ad#ad-post1]