Microsoftov Photosynth se pokazao na delu

Zajednički projekat koji su na dan proglašenja novog američkog predsednika izveli CNN i Microsoft da bi napravili 3D portret ovog događaja, proizveo je zaista impresivan rezultat koji se može videti ovde http://www.cnn.com/SPECIALS/2009/44.president/inauguration/themoment/.

Zahvaljujući tehnologiji Photosynth koju je napravila Microsoftova softverska grupa Virtual Earth, korišćenjem na hiljade digitalnih slika iste scene koje su snimili učesnici događaja, stvorena je trodimenzionalna slika – 3D sint – koja se može rotirati i posmatrati iz raznih uglova. Trodimenzioni efekat je utoliko bolji što je veći broj slika, što se u ovom slučaju zaista i pokazalo.

Inauguracioni sint omogućava da se dobije zanimljiv pogled na ovaj izuzetno značajan svetski događaj. Na ekranu se nalaze navigacione strelice pomoću kojih se prelazi sa slike na sliku. Photosynth ih je sve povezao u celinu koja se može i rotirati tako da je ukupni efekat zaista upečatljiv.

Intrigirajući eksperiment koji su CNN i Microsoft izveli i prikazali neposredno posle proglašenja, pokazao je i da će se ovakav građanski žurnalizam možda češće koristiti i u budućnosti.

|Search:Find More About Microsoftov Photosynth se pokazao na delu|

[ad#ad-post1]

tnews