Akcija sakupljanja elektronskog otpada

Kompanija SET i Peta beogradska gimnazija iz Beograda, uz podršku Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, Skupštine grada Beograda i opštine Palilula, organizovali su akciju prikupljanja elektronskog i električnog otpada.

Akcija pod nazivom „Reciklaža nije blamaža – recikliraj za sebe, za Beograd i za svet“ počinje 26. januara na Svetski dan edukacije mladih o životnoj sredini i trajaće do sredine juna ove godine.

Tokom ove akcije učenici Pete beogradske gimnazije će prikupljati elektronski i električni otpad, koji će zatim sortirati i ubacivati u specijalne kontejnere za skladištenje e-otpada, postavljene na svakom spratu gimnazije.

Na kraju školske godine, kompanija SET će nagraditi odeljenja i pojedince koji budu najvredniji u sakupljanju. SET (strategija ekološke trgovine) je prva kompanija u Srbiji koja ima postrojenje za reciklažu elektronske i električne opreme. Formiranju i pokretanju pogona za reciklažu prethodilo je opsežno istraživanje Instituta Mihailo Pupin. Oprema za reciklažu nabavljena je iz Nemačke i po svojim performansama odgovara svim evropskim standardima.

Jedan od idejnih tvoraca ove akcije, profesor Šimon Đarmati, izrazio je zadovoljstvo što je ova zamisao o reciklaži naišla na dobar prijem i izrazio nadu da će ona pokrenuti sve škole u Beogradu da daju svoj doprinos očuvanju životne sredine.

|Search:Find More About Akcija sakupljanja elektronskog otpada|

[ad#ad-post1]