Prodat internet portal MySpace

KOMPANIJA NEWS, KOJA JE PRE POJAVLJIVANJA Facebooka dominirala u oblasti društvenih mreža, odlučila je da proda internet portal MySpace kompaniji Specific Media.

Iako dve kompanije nisu objavile finansijske detalje postignutog sporazuma, pojedini analitičari procenjuju da se radi o kupovini vrednoj između 30 i 40 miliona dolara, što je samo delić sume koji je kompanija News 2005. godine platila za kupovinu MySpacea. Naime, kompanija je te godine za kupovinu MySpacea platila 580.000.000 dolara.

Facebook je već 2008. godine po popularnosti nadmašio MySpace, pre svega zahvaljujući svom elegantnom interfejsu, opcijama za kontrolu privatnosti i podršci nezavisnih autora koji su namenski razvijali aplikacije za korisnike te mreže. Što se tiče MySpacea, iako je portal doživeo nekoliko promena u pogledu sadržaja i načina upravljanja, kompanija News nije uspela da spreči njegovo propadanje. U oktobru 2009. godine njeni rukovodioci su razmatrali planove o restrukturiranju MySpacea, ali oni nisu zaživeli, tako da je prodaja portala postala neminovna.

Kompanija Specific Media, koja je osnovana 1999. godine sa sedištem u kalifornijskom gradiću Irvajnu, ima oko 500 zaposlenih, bavi se internet oglašavanjem, a u prošloj godini ostvarila je prihod od oko 1,3 miljarde USD. (M.B.)


 

|Search:Find More About Prodat internet portal MySpace|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro