Samsung prodao tri miliona primeraka telefona Galaxy S II

SAMSUNG BI MOGAO BAREM DA POŠALJE zahvalnicu Appleu zato što je odlučio da iPhone 5 predstavi tek u septembru. Naime, kompanija je za samo 55 dana uspela da proda 3.000.000 primeraka mobilnog telefona Galaxy S II.

U Samsungovom saopštenju se navodi da je na taj način nadmašen rekord u brzini prodaje koji je postavio prvi model Galaxy S, i to za 30 dana (Galaxy S je dostigao broj od tri miliona prodatih primeraka za 85 dana, a do sada je ukupno prodato 10 miliona primeraka tog Samsungovog telefona sa Androidom).

Većina primeraka modela Galaxy S II prodata je u Evropi i Aziji. U saopštenju se ne navodi detaljno koliko je primeraka prodato u kojoj zemlji; pominju se samo Austrija i Švajcarska u kojima Galaxy S II zauzima 30, odnosno 36 posto tržišta pametnih telefona.

Što se tiče SAD, gde Galaxy S II još uvek nije stigao, najavljeno je da će ga od kraja jula kompanija Sprint prodavati pod imenom Samsung Within. Isto tako, i drugi veliki američki operateri mobilne telefonije, kompanije Verizon i AT&T, ponudiće svojim pretplatnicima Samsungov telefon, pod imenom Function, odnosno Attain.

Za one koji još uvek nisu imali prilike da se upoznaju sa Samsungovom uzdanicom na tržištu pametnih mobilnih telefona, pomenućemo da Galaxy S II ima Armov dvojezgarni procesor Cortex A9 na 1,2 GHz, grafički procesor Mali-400MP i skup sistemskih čipova Exynos, a kao operativni sistem koristi Android 2.3 (Gingerbread).

Telefon ima Super AMOLED ekran od 10,9 cm (4,3 inča) rezolucije 480 x 480 piksela i podršku za Wi-Fi povezivanje pomoću protokola 802.11 a/b/g/n, kao i podršku za HSDPA mreže, što mu omogućava brzinu prijema podataka od 21 Mb/s, odnosno brzinu slanja od 5,76 Mb/s.

Dimenzije telefona su 125 x 66 x 8 milimetara, a težina 116 grama. Kamera sa zadnje strane ima rezoluciju od 8 megapiksela, LED blic i može da snima video u rezoluciji 1080p, brzinom od 30 kadrova u sekundi, a prednja kamera je rezolucije 2 megapiksela. Ukupan memorijski kapacitet je 16 ili 32 GB a pomoću mikroSD kartice može se dodati još 32 GB.

Pomenimo još i da Galaxy S II podržava tehnologiju komunikacije u bliskom polju (Near-Field Communication, NFC) koja služi za nove vidove plaćanja, ali se može upotrebiti i za razmenu informacija između dva uređaja kada su dovoljno blizu. (M.B.)

 

|Search:Find More About Samsung prodao tri miliona primeraka telefona Galaxy S II|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro