Ubisoft priprema još jednu besplatnu igru

KOMPANIJA UBISOFT, POPULARNI IZDAVAČ video igara, planira predstavljanje još jedne besplatne video igre nazvane Castle Empire, čija je radnja smeštena u srednji vek.

Popunjavajući još jednu prazninu u ponudi kompanije, ova igra će se verovatno u potpunosti igrati u veb čitaču i neće zahtevati preuzimanje bilo kakvog sadržaja na računar. Glavni deo igre će biti dostupan svima, dok će korisnici morati da plate za određene kozmetičke dodatke.

Castle Empire je strategijska igra u kojoj igrači moraju da skupljaju i raspoređuju resurse, bore se sa neprijateljima, razvijaju svoje vojske i osvajaju nove teritorije. Izgleda da će igračko iskustvo imati i društveni aspekat, što verovatno znači da će igrači moći da komuniciraju, udružuju se i rade zajedno.

Igru je razvio nemački studio Blue Byte, koji radi i na franšizi Settlers i seriji Anno. To bi moglo da znači i da je igra više fokusirana na pronalaženje efikasnog načina za skupljanje resursa, izgradnju i izradu proizvoda nego na borbu.

Još uvek nije jasno kada Ubisoft planira da objavi Castle Empire, ali igrači mogu ostaviti svoje detalje kako bi mogli da dobiju pristup igranju igre u zatvorenoj probnoj fazi.

Ubisoft već ima sličnu strategijsku besplatnu igru, nazvanu Might & Magic: Heroes Kingdoms, koja je zasnovana na popularnoj seriji strategijskih igara, stoga kompanija ima potrebu da napravi nešto drugačije kako bi privukla potencijalne igrače.

Ubisoft takođe priprema dve druge besplatne igre, od kojih je jedna zasnovana na seriji trkačkih igara Trackmania Nations Forever a druga na seriji Ghost Recon. Obe će biti dostupne u verziji za konzole za igranje i računare. (M.S.)

 

|Search:Find More About Ubisoft priprema još jednu besplatnu igru|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro