Video na mašinama za nalepnice

Devedestih godina tinejdžeri u nama tada dalekom svetu, a naročito u Japanu, uveliko su koristili nalepničke (stiker) mašine. Bili su to terminali postavljeni u igraonicama na kojima se mogao snimiti sopstveni portret i potom dobiti list na kome je on odštampan u vidu nalepnica koje se mogu podeliti prijateljima. Jedna japanska kompanija se nada da će se to vreme opet vratiti, jer pored nalepnica sada se dobija i kratka video poruka koja se takođe može podeliti s prijateljima.

Novi QR Studio će, kao i stare mašine, snimiti sliku korisnika i proizvesti list s nalepnicama, ali će pre nego što vas uslika snimiti i video u trajanju od 15 ekundi.

Naravno, video se ne može odštampati na listu s nalepnicama, tako da terminal radi ono što može – štampa dvodimenzionalne QR kodove u kojima je upisana Internet adresa sa koje se video može preuzeti.

Pošto danas svaki moderni mobilni telefon u Japanu ima čitač QR kodova, prijatelji i saradnici sa par pritisaka na tastere mogu da preuzmu i pogledaju snimljeni video. Snimak u rezoluciji 177 x 144 piksela (QCIF) dobija se kao datoteka u formatu 3GP i može se prebaciti na računar i pogledati u programu kao što je Quicktime.

Ispred ovih mašina su se na vrhuncu njihove popularnosti pravili redovi onih koji su hteli da se slikaju, ali danas, u vreme mobilnih telefona koji su u stanju da slikaju u visokoj rezoluciji i snimaju video, ostaje da se vidi hoće li se najnoviji pokušaj proizvođača pretvoriti u nešto veliko.

|Search:Find More About Video na mašinama za nalepnice|

[ad#ad-post1]

tnews