Ušteda energije pomoću nove Cisco EnergyWise tehnologije

BARSELONA, 28. januar 2009. godine – Na godišnjoj konferenciji Cisco Networkers koja se održava u Barseloni od 26-29. januara 2009, Cisco je predstavio inovativnu Cisco EnergyWise (http://www.cisco.com/en/US/products/hw/switches/) tehnologiju za Catalyst Switches (http://www.cisco.com/en/US/products/hw/switches/) koja proaktivno meri, izveštava i smanjuje potrošnju energije telefona, laptop računara i pristupnih tačaka koji koriste Internet Protokol (IP).

Cisco EnergyWise je izgrađen sa namerom da se uskladi sa vizijom kompanije Cisco – kako tehnologije umrežavanja mogu podržati ekonomiju smanjenja ugljenik – dioksida, smanjiti upotrebu energije i unaprediti celokupnu održivost okruženja. To je deo tehnološkog plana kompanije za izmenu lanca vrednosti informacionih tehnologija smeštanjem inteligentne mreže pravo u centar načina na koji kompanije smanjuju emisiju ugljen – dioksida kroz čitavu svoju organizaciju.

Cisco EnergyWise će se odvijati u tri faze kako bi poboljšao IT i korišćenje energije u infrastrukturi zgrade od upravljanja potrošnjom energije uređaja do upravljanje infrastrukturom zgrada. U prvoj fazi će između ostalog, već implementirani Cisco Catalyst svičevi dobiti besplatnu softversku aplikaciju za unapređenje. Cisco EnergyWise omogućava granularno merenje mogućnosti u realnom vremenu kako bi dao menadžmentu pružio bolji uvid u uštedu energije kroz čitavu organizaciju, kao i u posebnim mestima u mreži kao što su kampus, filijala i data centar.

Novi Cisco Green Business Value Calculator (http://www.cisco.com/en/US/products/ps10195/index.html) obezbeđuje korisnicima projektovane troškove i rezultate uštede emisije GhG ( greenhouse gas) usvajanja Cisco EnergyWise i drugih ’’zelenih’’ tehnologija kao što su Cisco TelePresence, WebEx i Unified Communications (Objedinjene komunikacije).

Cisco® je takođe predstavio prilagodljivu funkciju upravljanja strujom u Cisco Wireless Control System – u kako bi sačuvao energiju tako što omogućava korisnicima da isključe suvišne uređaje tokom neradnih sati.

„Kao svetski stručnjak u upravljanju energijom, pomažemo svojim korisnicima da iskoriste najviše od svoje energije“, rekao je Jean- Pascal Tricoire, CEO Schneider Electric- a. „Danas, monitoringom i kontrolom upotrebe energije pomoću proizvoda za energetsku efikasnost, rešenja Schneider Electric stvaraju do 30 odsto uštede energije stambenim, poslovnim i industrijskim zgradama. Koristeći mrežu kao platformu kroz Cisco EnergyWise, bićemo u mogućnosti da omogućimo dodatna smanjenja u potrošnji energije, nudeći našim korisnicima efikasnu, jednostavnu i pouzdanu infrastrukturu“.

Cisco® je takođe objavio da je izvršio akviziciju kompanije u privatnom vlasništvu- Richards-Zeta Building Intelligence, koja je vodeći provajder međusoftver tehnologije koja omogućava poslovanje i integraciju infrastrukture zgrade i aplikacija informacionih tehnologija preko IP- a, donoseći poboljšanja u efikasnosti, većim uštedama energije i smanjenju emisije ugljen- dioksida. Tehnologije kompanije Richads-Zeta će podržati inovativna Cisco rešenja za korisnike kao što je Cisco Connected Real Estate i Cisco EnergyWise.

|Search:Find More About Ušteda energije pomoću nove Cisco EnergyWise tehnologije|

[ad#ad-post1]

tnews