Zabavan, džepni i potpuno intuitivan: novi PowerShot A480

Beograd, Srbija, 28. januar 2009 – Canon zamenjuje svoj popularni digitalni fotoaparat PowerShot A470 novim ekstra-kompaktnim modelom rezolucije 10.0 megapiksela i pristupačne cene – PowerShot A480. Redizajniran za još intuitivniji rad, PowerShot A480 nudi potpuno novu konstrukciju i dizajn zahvaljujući čemu je 25% manji od svog prethodnika i dostupan je u srebrnoj, crvenoj, plavoj i crnoj boji. Fleksibilno formiranje kadra snimaka je olakšano Canon optički zumom uvećanja 3.3 x, a Canonov DIGIC III procesor omogućava visok kvalitet fotografije, izvrsnu reprodukciju boja, tehnologiju detektovanja lica (Face Detection Technology) i tehnologiju detektovanja pokreta (Motion Detection Technology).

Dizajniran za jednostavnu upotrebu

Svaki aspekt fotoaparata PowerShot A480 redizajniran je sa jednom idejom na umu: lakoća upotrebe. Zahvaljujući novom i pojednostavljenom rasporedu tastera – namenskim tasterima za uvećanje (zum), režim snimanja i reprodukovanja – i poboljšanom korisničkom interfejsu, podjednako je lak za rukovanje i nošenje. Kompaktne proporcije čine novi model idealnim fotoaparatom “za poneti“, savršenim za pravljenje spontanih snimaka.

Darežljivi megapikseli i fleksibilan zum

Canon PowerShot A480 koristi senzor od 10.0 megapiksela za snimke izraženih i živih detalja, spremne za štampu čak i u A3+ formatu. U kombinaciji sa optičkim zumom uvećanja 3.3x, obezbeđena je fleksibilnost kadriranja svakodnevnih snimaka do savršenstva.

Canon „nou-hau“ za jednostavno pravljenje odličnih snimaka

Tehnološko srce fotoaparata PowerShot A480 je Canon-ov DIGIC III procesor slike. Uz pružanje izvanrednog kvaliteta slika – sa veoma niskim nivoima „vizuelnog šuma“ i izuzetnom reprodukcijom boja – DIGIC III obezbeđuje i brz odziv, kao i Canon-ovu tehnologiju detekcije lica. Projektovana da više nego ikada olakša snimanje ljudi, ova tehnologija detektuje do devet lica na jednoj sceni i prilagođava fokus, ekspoziciju, podešavanja blica i podešavanja beline – za optimalne rezultate i tonove kože koji izgledaju prirodno.

Za postizanje oštrine fotografija, tehnologija detekcije pokreta koristi informacije o promenama u sceni za identifikovanje kretanja subjekta i pomeranje fotoaparata. ISO je tada optimizovan za minimalno zamućenje i maksimalan kvalitet slike.

Spreman za svaku priliku

Raspon od 15 predefinisanih režima slikanja omogućava svakom korisniku da odmah dobije odgovarajuće podešavanje za pojedine scene. Među opcijama su i namenski režimi „Deca i ljubimci“, „Zalazak sunca“ i „Zatvoren prostor“. Pored toga, jednako je lako snimati i spontane video klipove (30 slika u sekundi – fps), spremne za postavljanje na internet ili deljenje preko sjajnog LCD ekrana od 2,5 inča. Plus, PowerShot A480 je opremljen standardnim AA baterijama pa, korisnici mogu da uživaju u pogodnostima ovog dostupnog izvora energije.

„ PowerShot A480 nudi veoma vredan način za otkrivanje zabave fotografisanja, bez obzira da li imate 7 ili 70 godina,“ kaže Mogens Jensen, čelnik evropskog ogranka Canon Consumer Imaging. „Ovaj fotoaparat donosi kvalitet slike bez premca najširoj publici.“

Kratak pregled karakteristika:

– Kompaktan fotoaparat, male težine, sa 10.0 megapiksela u četiri različite boje (srebrni, crveni, plavi i crni)
– Canon 3.3x optički zum
– Lak za upotrebu, sa jednostavnim rasporedom tastera i intuitivnim korisničkim interfejsom
– LCD ekran od 2.5 inča sa alatom inspekcije slike (Image Inspection Tool) za proveru fokusa
– Olakšano fotografisanje ljudi sa detektorom lica AF/AE/FE/WB i korekcijom crvenih očiju (Red-Eye Correction) i u fotografisanju i u reprodukciji
– DIGIC III procesuiranje isporučuje fotografije velikog kvaliteta i inteligentnih tehnologija
– Smanjenje zamućenosti tehnologijom detekcije pokreta
– Glatki, 30fps VGA filmovi sa mogućnošću Long Play
– 15 režima fotografisanja
– Sigurnosni FE izbegava „blow-out“ kada se koristi blic
– Osnažen AA baterijama

|Search:Find More About Zabavan, džepni i potpuno intuitivan: novi PowerShot A480|

[ad#ad-post1]