Canon širi paletu porodičnih DVD kamera

Beograd, Srbija, 28. januar, 2009 – Canon je predstavio novu DC400 seriju digitalnih kamera. Kombinujući pogodnosti snimanja direktno na DVD, u širokougaonom (True Wide) 16:9 formatu, Canonovu naprednu zum tehnologiju i čitavog niza mogućnosti jednostavnih za upotrebu – svaki model iz serije je idealan za porodice koje žele da zabeleže svoje uspomene, kao i druge korisnike sa manjim budžetom, poput manjih kompanija i obrazovnih institucija.

Top-model nove serije, DC420, pruža sliku bogatu detaljima zahvaljujući CCD senzoru čija se „osetljivost“ meri megapikselima i može da snima čak i dosta udaljene objekte/subjekte zahvaljujući naprednom zumu (Advanced Zoom) uvećenja do 45x. Zamrznute slike preko USB porta mogu direktno da se štampaju na foto-štampaču ili da se jednostavno prebace na PC računar. Prebacivanje filmova na PC je još jednostavnije preko DVD optičkog uređaja. Alternativno, modeli DC411 i DC410 mogu da poseduju i 41x napredni zum, kao i ulaz za povezivanje mikrofona, za potrebe vrhunskog audio zapisa.

Kamere iz serije DC400:

– Canonov „Advanced Zoom“ sistem koji nudi uvećanje od 45x (DC420) ili 41x (DC411 i DC410)
– „Megapixel CCD“ za visok kvalitet slike (DC420)
– Brzi start (Quick start), sada, kao dodatna pogodnost, povezan sa LCD ekranom – za samo jedan sekund iz „Standby“ režima prelazi u snimanje
– Produženo snimanje: kompatibilnost sa DVD-R Dual Layer medijima i i opcionim baterijama velikog kapaciteta
– Sistem 16:9 (True Wide) visoke rezolucije: prirodno širokougaono snimanje, široki 2.7“ LCD ekran i široki EVF
– Ulaz za mikrofon (DC411 i DC410) ili brza USB 2.0 konekcija (DC420)
– Kreativne opcije: navoj filtera od 30,5 mm omogućava dodavanje niza opreme za sočiva – filtere za sočiva, široki konverter i tele-konverter: LCD video rasveta omogućava snimanje i nakon zalaska sunca
– Snažan DIGIC DV II procesor slike, originalno razvijen za sliku visoke definicije (HD)
– Fotografije zabeležene na SD i SDHC memorijskim karticama

Vidite dalje sa Canonovim „Advanced Zoom“ sistemom

Sa Canonovim Advanced Zoom sistemom, svaka kamera ima prošireni telefoto domet. Ovaj napredni zum je omogućen zahvaljujući visokom kvalitetu originalne Canonove optike, u spoju sa snagom DIGIC DV II procesora slike, koji je prvobitno razvijen za potrebe snimanja visoke definicije (High Definition). Zahvaljujući „Advanced Zoom“-u – sa uvećanjem od 45x ili 41x–moguće je snimiti svaki detalj čak i udaljenih događaja.

Jednostavne opcije za korišćenje

U ovoj seriji postoji čitav niz novih naprednih mogućnosti. Sa opcijom „Quick Start“ kamera prelazi u režim za snimanje za samo jedan sekund od stanja pripravnosti (Standby) što omogučava da ključni momenti – poput prvih dečijih koraka – ne budu propušteni. Novo u 2009. godini, navoj filtera od 30.5mm omogućava korišćenje dodatne opreme koja se može priključiti na kameru, što kućnim snimcima daje novu kreativnost. Modeli DC411 i DC410 su prve Canonove DVD kamere sa ulazom za mikrofon koji dodatno uvećava kreativne mogućnosti snimanja. Kompatibilnost sa DVD-R Dual Layer medijima znači da još više zapisa i uspomena možda da stane na jedan disk.

Kada se snime, diskovi mogu da se pregledaju na standardnim DVD plejerima.

|Search:Find More About Canon širi paletu porodičnih DVD kamera|

[ad#ad-post1]

tnews