ТЕЛЕВИЗИЈА ВИСОКЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ ПРВИ ПУТ У СРБИЈИ!

Компанија Радијус Вектор је јучe свечаном презентацијом и званично пустила у рад прве HDTV канале у Србији. Свечаности су присуствовали бројни домаћи и инострани гости, као и представници медија.

Генерални директор Компаније, Момчило Ђуричић, овом приликом је истакао да „дигитална телевизија представља нову технологију у емитовању ТВ програма. Захваљујући емитовању у дигиталном формату ТВ станицама је омогућено да понуде програм с високо квалитетном сликом, што значајно помера границе медија. Од данас Радијус Вектор поставља нове стандарде квалитета: високу резолуцију у дигиталној ТВ, односно HDTV.“

Гост из Словеније, потпредседник за продају из компаније Телесте, Жан Годец је приликом свог обраћања истакао да је „дигитализација телевизије такорећи очекиван потез свих компанија из ове делатности које су у току са временом, али Радијус Вектор је учинио и корак даље уводећи по први пут у Србији HDTV и тиме искорачио и корак више у односу на своју конкуренцију“.

Сви присутни су успели да се увере у савршенство слике високе резолуције путем бројних Full HD TV екрана.

Да бисте гледали неки ТВ програм у високој резолуцији (HDTV) неопходно је да имате кабловски прикључак у стану, HD дигитални кабловски пријемник, као и одговарајући кабл и улаз (HDMI) на ТВ апарату. Осим HD канала, Vektor Digital платформа доноси још неколико новина у односу на класичну телевизију. Поред врло прецизне слике и чистог звука Dolby квалитета, гледаоцима у Србији убрзо ће бити доступни и сервиси као што су: видео на захтев (Video on Demand – VoD), плати па гледај (Pay per View), лични видео рекодер (PVR) и сличне апликације.

|Search:Find More About ТЕЛЕВИЗИЈА ВИСОКЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ ПРВИ ПУТ У СРБИЈИ!|

[ad#ad-post1]